Slovenija
14 ogledov

Černač: Vozovnice bodo dražje

Novo vozovnico, ki ima obliko kartice, je ob vstopu treba le prisloniti k naprav Žurnal24 main
Ministrstva eno za drugim o posledicah referenduma na proračun. Prvič, s Černačevega resorja: vozovnice za dijake in študente bodo s 1. januarjem dražje.

Iz urada vlade za komuniciranje so sporočili, da bodo javnost v prihodnjih dneh obveščali o konkretnih posledicah neuveljavitve zakona o izvrševanju proračuna, ki ga, če ustavno sodišče ne bo presodilo drugače, čaka referendum.

"Neuveljavitev zakona bo imela občutne finančne posledice za posameznika, ogroža pa tudi načrtovane razvojne ukrepe države," so sporočili. Ukrep začasnega financiranja proračuna pomeni izvajanje proračuna 2013 po dvanajstinah, pod vprašaj pa po navedbah finančnega ministrstva postavlja tudi črpanje preko 500 milijonov evrov evropskih sredstev za investicije, novo rast in delovna mesta.

Poznalo se bo v žepih staršev dijakov in študentov

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Zvone Černač, kot prvo v nizu sporočil vlade "o konkretnih posledicah neuveljavitve proračuna" napoveduje: vozovnice za dijake in študente bodo s 1. januarjem dražje. Starši dijakov in študentov bodo tako po navedbah ministrstva neuveljavitev zakona čutili v svojih žepih.

"Mesečna vozovnica na razdalji do 90 km bo po novem stala 35 evrov (prej 20 oz. 30)," so sporočili v izjavi za javnsot. "Dijaki in študenti, ki bodo uveljavljali pravice do kombinirane vozovnice z mestnim potniškim prometom, pa bodo morali po novem doplačati do 15 evrov. cena vozovnice za deset voženj, ki je doslej stala 15 evrov, bo po novem dražja za 10 evrov."

Komentarjev 20
  • Milan Samide 14:20 17.december 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ...prikaži veča ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS.

  • Iša 08:15 16.december 2012.

    Kako se stvari hitro obračajo. Tri leta sem namreč hčeri plačevala 100 eur mesečno za dijaško karto na razdalji 17 km, zdaj pa se ljudem zdi 20 ali 35 eur veliko za razdaljo do 90 km? Spet en dokaz, kako ...prikaži več gredo stvari po pravilu: kar je bilo, nas ne briga, pomembno je, kako je zdaj. Ne bi smelo biti tako. Ugodnosti za dijake in študente so občutno boljše kot so bile.Malo razmislite tudi o študentskih bonih ...

  • Kranjica 22:05 15.december 2012.

    Da se razumeva, sem proti Štrukljevemu in tudi preostalima dvema referendumoma.Ne zdi pa se mi pametno od vlade, da med posledicami nesprejetja proračuna med prvimi ukrepi navede znižanje subvencij za vozovnice. Da marsikdo na to gleda na to kot ...prikaži več na izsiljevanje, dokazujejo komentatorji: namesto, da bi bili proti zahtevam Štruklja, napadajo in krivijo za posledice vlado, čeprav mora biti vsakomur jasno( razen, seveda, Štruklju in njegovim podanikom), da bodo posledice na vseh področjih-