Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Tega raje ne jejte, ko je vroče

žlica ženska hranjenje Profimedias
V vročih dneh, ki prihajajo, je bolje, da se nekateri hrani in pijači izognete.

Čeprav vam v trgovini ponujajo citruse, pojdite mimo. Citrusi so sadeži, ki so najboljši pozimi. 

Če vam zadiši govedina, morate upoštevati, da lahko vplivajo na temperaturo vašega telesa. Hrana, ki vsebuje veliko proteinov in maščob, se počasi premika skozi prebavni trakt, zaradi česar vaše telo porabi več energije.

Dobro razmislite tudi, preden si privoščite kavo ali čaj. Zaradi obojega boste pogosteje šli na stranišče, saj pospešujejo izločanje soli in vode iz telesa in vas na tak način dehidrirajo. Posezite raje po svežem soku. 

Ovsene kosmiče, rjavi riž in polnozrnate izdelke nadomestite s smutiji, saj podobno kot govedina vaše telo silijo k povečani porabi energije in povišajo temperaturo vašega telesa. 

Nekateri odsvetujejo uživanje školjk poleti, saj je poletje čas, ko se razmnožujejo. V tem obdobju naj ne bi bile tako okusne. To ne velja za gojene školjke.

Komentarjev 3
  • pisava 10:25 29.maj 2016.

    Na kmetih, v starih časih, so poleti že ob 10h jedli ali kislo repo ali kislo zelje ali kislo mleko. Zraven pa še ajdov kruh, ki je takrat veljal za hrano revežev.Ker so vstajali ob svitu so zjutraj jedli ...prikaži več belo kavo s kruhom ali močnik in kaj podobnega.Kosilo je bilo pozno nekje ob 15h. Zvečer so bili tako utrujeni, da so zaužili kar je ostalo od malice ali kosila.Danes pa se folk afna z raznimi smutiji, čokolini..........................fuj

  • Avatar Zala
    Zala 01:17 29.maj 2016.

    Sestavljalec/sestavljalka nima pojma o prehrani. Citrusi rastejo v toplih krajih in se jih tam tudi je, ker hladijo telo. In sodijo v poletno, ne zimsko prehrano. Za naše podnebje so pozimi čisto neprimerni. Kje v arabskem svetu ste videli, da ...prikaži več bi se nalivali s hladno pijačo? Tam vam vedno ponudijo vroč čaj. Hladna pijača in topla notranjost telesa ne gresta skupaj. Podhladite želodec, predvsem ledvice in jetra. Zato je urinskih vnetij več poleti kakor pozimi. ............ Za zajtrk smutiji? Modna muha, ki z zdravo prehrano v našem podnebnem pasu nima nič skupnega. So naši predniki jedli zjutraj žgance in jabolko? Mislim da ne. Kakor bi pričakovali, da bi avto šel na vodo. ...... ....... Polnozrnata žita so kruh in redijo v vsakem letnem času. Za zajtrk jemo ogljikove hitrate (oluščena žita) in beljakovine, če želimo vranici in nivoju sladkorja dobro. ..... ....... ..... Tako opevana zdrava prehrana je to kar so jedli naši predniki in ob pravilni razporeditvi obrokov. Tudi niso mešali v

  • mph 21:47 28.maj 2016.

    Khm, uživanje školjk se poleti odsvetuje zaradi ČISTO DRUGIH razlogov.