Magazin > Bizarno
111 ogledov

Česa vse niso pogoltnili za boljši seks

nagnusna hrana, dieta Profimedias
Dr. Paula Sandroni je v reviji Clinical Automatic research zbrala živila, ki so jih včasih uživali v upanju na močnejši libido.

Nekaj najbolj bizarnih in neokusnih predlogov:

1. Janež in gorčica
Ljudje so bili prepričani, da je vse, kar v zahodnem svetu velja za eksotično, zagotovo afrodiziak. Zato so močnejšega libida željni na veliko uživali janež in gorčico.

2. Korenina  mandragore
Mandragora je strupena sredozemska rastlina z močno odebeljeno korenino, zelenkasto belimi cveti in rumenimi jagodami. Čeprav so to rastlino povezovali s čarovništvom, je razlog, da so v njej videli vir spolne energije, precej bolj očiten – njena oblika naj bi spominjala na žensko telo.

3. Vrabčevi možgani
Za vrabce je bila usodna grška boginja ljubezni Afrodita, ki je bila mnenja, da so ti ptički sveti. In če jih je v zvezde kovala boginja, se bo proti zvezdam zagotovo dvignilo še kaj drugega ...

4. Zajci
Zajci so simbol plodnosti.

5. Španska muha
Španska muha (Lytta vesicatoria) je ljudsko ime za hrošča iz družine priščnjakov in travnic. Je tudi izraz za prašek iz teh hroščev, ki naj bi bil učinkovit afrodiziak. Vsebuje namreč kantaridin, ki naj bi dražil sluznico urogenitalnega trakta, kar naj bi povečalo spolno slo pri ženskah. Snov ima na žalost tudi negativne učinke, kot je odpoved ledvic.

6. Lubje
Zahodnoafričani so verjeli, da lubje drevesa „yohimbe“ povečuje spolno slo pri ženskah in pri moških.

Komentarjev 1
  • ode 08:23 24.december 2016.

    Še dobro, da je "libido" na enem koncu pritrjeno...