Šport > Nogomet
7 ogledov

Cesar: "Želimo podporo celotne Slovenije"

boštjan cesar Simon Maljevac
"Upam, da nas bo v prihodnjem mesecu podprla celotna Slovenija ter da nas bo to poneslo v naslednji dve tekmi," si želi kapetan slovenske nogometne izbrane vrste Boštjan Cesar.

"Ni bilo lahko, saj smo igrali na težkem in razmočenem igrišču, ob tem pa tudi vedeli, da imamo v žepu tretje mesto. Vseeno menim, da smo odigrali pošteno tekmo, kar velja predvsem za drugi polčas, ko smo bili bolj agresivni in si posledično priigrali tudi več priložnosti za zadetek," je sinočnji obračun proti San Marinu v Serravalleju pokomentiral kapetan Boštjan Cesar, ki se nadeja podpore navijačev na novembrskih tekmah dodatnih kvalifikacij.

"Igralci smo enotni, kar pokažemo tudi na terenu. Lahko rečem, da je v ekipi vrhunska atmosfera, ki jo želimo prenesti na celotno nacijo. Upam, da nas bo v prihodnjem mesecu podprla celotna Slovenija ter da nas bo to poneslo v naslednji dve tekmi. Želim, da gremo vsi skupaj v Francijo."

Izkušeni branilec meni, da bodo v kvalifikacijah glavni slovenski adut protinapadi: "Trenutno imamo več težav proti zaprtim nasprotnikom, medtem ko se precej bolje znajdemo, ko smo mi tisti, ki iščemo priložnosti iz protinapadov. V dodatnih kvalifikacijah bomo zagotovo dobili favoriziranega nasprotnika, za kar pa se bo potrebno ustrezno pripraviti."

Pozitiven duh v slačilnici in okrog nje

Vezist Jasmin Kurtić je za spletno stran nogometne zveze priznal, da Slovenija v San Marinu kljub zmagi z 2:0 ni blestela: "Prvi polčas ni bil pozitiven, kar smo vedeli tudi mi sami. V slačilnici smo se med odmorom pogovorili, dvignili glave in odšli na igrišče odločeni, da si ne bomo delali sramote, saj si tega ne zaslužimo. Dali smo od sebe svoj maksimum in vsi skupaj prispevali delež k uvrstitvi v dodatne kvalifikacije."

Kurtić ima recept za preboj na Euro 2016: "Na igrišču bo potrebno dati vse od sebe, ne glede na to, koga bomo dobili. Igramo enajst na enajst, držati moramo skupaj, pozitiven duh pa mora biti prisoten tako v slačilnici, kot tudi okrog nas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.