Šport
17 ogledov

Cesarju na 33. rojstni dan pogodba

boštjan cesar chievo Reuters
"Inventar" Chieva je podpisal novo pogodbo, s katero bi lahko v mestu Romea in Julije ostal kar osem let.

Slovenski reprezentančni branilec Boštjan Cesar je ravno na svoj 33. rojstni dan izvedel dobro novico. Italijanski prvoligaš Chievo je potrdil, da so z Ljubljančanom podaljšali pogodbo še za tri sezone do leta 2018. 

Cesar bo v klubu iz Verone, ki se mu je pridružil leta 2010, tako preživel kar osem sezon, v zadnjih petih pa je za leteče osličke zabil pet golov na 149 tekmah. Klub iz Verone je novico o podaljšanju pogodbe s Cesarjem objavil na svojem uradnem Twitter računu. "Poseben dan za Cesarja, ki je prav danes dopolnil 33 let in bo igral s Chievom vse do 2018," so zapisali.

Pred prihodom v mesto zaljubljencev ob Gardskem jezeru je Cesar igral za francoska Grenoble in Marseille, kratek čas je kot posojen igralec nastopal tudi za angleški West Bromwich Albion. Mladinsko kariero je začel pri ljubljanski Olimpiji, profesionalno kilometrino pa je nabiral pri zagrebškem Dinamu. V reprezentančnem dresu, član slovenske izbrane vrste je od leta 2003, je Cesar zbral rekordnih 83 nastopov, v tem času pa zabil šest zadetkov.

V klubu iz Verone bo v naslednji sezoni igral tudi Valter Birsa, ki so ga leteči oslički po uspešni izposoji odkupili od AC Milana, mladi Damir Bartulović je član mlade selekcije rumeno-modrih, za Chievo je sicer igral tudi Dejan Lazarević, ki pa se je pozimi kot posojen igralec preselil v Sassuolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.