Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Med begom pred policisti trčil v drevo in umrl

Novice: prometna nesreča znak policija trikotnik nesreča Nik Rovan
V prometnih nesrečah sta zgodaj zjutraj ugasnili dve življenji. Prva nesreča s smrtnim izidom se je okoli 1.45 zgodila na območju Slovenj Gradca, druga pa ob 5.47 v vasi Prem v občini Ilirska Bistrica.

Na območju Policijske uprave (PU) Celje se je 24. 6. 2012, ob 1:44 uri zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 35-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Slovenj Gradca.

35-letnik voznik osebnega vozila je pred nesrečo vozil po glavni cesti iz Dravograda proti Slovenj Gradcu. Izven naselja Bukovska vas je za njim s službenim vozilom pripeljala policijska patrulja Policijske postaje Slovenj Gradec, ki ga je zaradi nezanesljive vožnje in povečane hitrosti, večkrat ustavljala z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom, vendar vozila ni ustavil, temveč je s povečano hitrostjo nadaljeval naprej v smeri Slovenj Gradca.

Pri tem je v naselju Pameče zavil na lokalno cesto Pameče-Troblje- Gradišče, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje po zvozitvi desnega nepreglednega ovinka zapeljal na travnato površino ob levem robu ceste, kjer je s sprednjim delom vozila znamke MMC Smart silovito trčil v drevo. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je kljub zdravniški pomoči, ki so mu jo nudili policisti in reševalci, umrl na kraju prometne nesreče, so sporočili iz PU Celje.

Patrulja ustavljala zakonito

Ogled kraja prometne nesreče je v prisotnosti dežurnega državnega tožilca in dežurne preiskovalne sodnice iz Slovenj Gradca opravila policijska patrulja Postaje prometne policije Celje, ki bo po vseh zbranih ugotovitvah podala poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nastanka in poteka prometne nesreče je generalni direktor policije Janko Goršek imenoval posebno komisijo, ki je tekom današnjega dne pričela z delom. Prve ugotovitve komisije kažejo, da je policijska patrulja ustavljanje vozila izvedla zakonito in strokovno ter v skladu s standardi policijskega dela.

Prem: trčil v stanovanjsko hišo

Druga nesreča s smrtnim izidom pa se je ob 5.47 zgodila v vasi Prem v občini Ilirska Bistrica. 20-letni voznik je še iz neznanega vzroka čelno trčil v stanovanjsko hišo in umrl na kraju nesreče. Huje je bil poškodovan tudi njegov sopotnik, so za zurnal24.si povedali na OKC Koper. Slednjega so odpeljali v bolnišnico.

Komentarjev 44
  • Rocky__ 11:50 26.junij 2012.

    In kako sta policista že vnaprej vedela da je pijanček? Še vedno trdim, da je bil sedaj ko je bežal bistveno bolj nevaren za udeležence v prometu kot predtem. Seveda sem za najstrožjo kazen če pijan ni ustavil patrulji vendar ...prikaži več zadevo izpeljat na bolj varen način.Tudi sam ne podpiram alkohola za volanom. Zapiše se registracijska vozila in se prekršitelja obišče na domu in oglobi.

  • Rocky__ 11:35 26.junij 2012.

    Mislim, da nisi vreden da se razpravlja s tabo. Verjetno si policist in resnično upam, da zaradi svojega primitivizma kmalu zgubiš službo. Ljudje kot ti niso primerni za služenje državi. Bog ti pomagaj!

  • Rocky__ 11:32 26.junij 2012.

    Ti si spet eden tistih, ki so glasni za psevdonimi. Jaz nisem nobena baraba temveč visoko izobražen moški, z redno zaposlitvijo že 10 let. Nisem nikoli imel opravka s policisti ter še nikoli vpisal niti ene kazenske točke. In tako ...prikaži več ti mene lahko žališ z živalskimi primerki in zato ne rabiš odgovarjat. Navaden smrtnik, ki pa dvakrat na leto na organizirani zabavi malo preveč pogleda v kozarec in po provokacijah policije jim pokaže fak***a je pa že narko alko bandit. Po mojem mnenju so policisti premalo izobraženi ljudje. Vsak z srednjo šolo že lahko opravi 6 mesečni tečaj samoobrambe in je že policist. Premalo delajo na psihološkem področju in preveč na nasilnem. Ni dolgo kar je policist povozil fanta na motorju kateri bo celo življenje invalid. Sedaj so pomagali s ceste moškemu ki je nato umrl. To ni prav! Oni naj bi skrbeli za našo varnost. Ti si pa svoj zakonik nekam vtakni. Še enkrat pravim maš uniformirane ljudi ki so ljudje in pohvalijo dejanje ko vinjeno osebo spraviš na zadnji se