Šport
28 ogledov

''Četrtfinale je res super rezultat''

Žurnal24 main
Andreja Klepač je kljub izpadu v četrtfinalu OP ZDA zadovoljna s svojimi predstavami v New Yorku.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v ponedeljek na OP ZDA v Queensu veselila svojega največjega uspeha na tem turnirju, to je uvrstitve v četrtfinale, kjer pa je skupaj s Španko Laro Arruabarreno že dan kasneje izgubila proti Italijankama Sari Errani in Flavii Penneti. Ne glede na to, pa je z igro zadovoljna.

"Tekma je bila težka, nasprotnici sta začeli zelo agresivno, česar v bistvu nisva pričakovali, ker nazadnje, ko sva igrali z njima v Cincinnatiju, je bilo čisto drugače," je dejala Klepačeva. Italijanki sta prvi niz dobili gladko s 6:0, v drugem pa je bila igra veliko bolj izenačena. "Prvi set je šel kar hitro mimo. Bili sva tudi nervozni in sva prikazali slabo igro," je povedala Klepačeva.

"Potem pa sva se začeli pobirati in igra je bila bolj zanimiva. Prikazali sva boljšo igro in zmagali drugi set." Slovensko-španska naveza je povedla s 3:1 v igrah, nato prednost zapravila in zaostala s 3:5. Arraubarrena je nato imenitno zaigrala na mreži, pa tudi Klepačeva ni zaostajala in po atraktivni igri za gledalce stadiona Grandstand sta drugi niz dobili s 7:5.

Italijanki sta tretji niz začeli silovito in povedli s 4:1, nakar sta se Slovenka in Španka prebudili in prikazali spet dober tenis. Pri izidu 2:4 se je tekma odločila v prid Italijank, ki sta po večkratnem menjavanju vodstva uspeli povesti s 5:2 in nato dobiti še zadnjo igro.

"Mogoče se je malo poznala utrujenost ampak, ko enkrat začneš tekmo ne razmišljaš o tem. Res pa je bilo malo časa za regeneracijo."

"V tretjem setu je malo zmanjkalo, malo sreče, vsega skupaj, splet okoliščin in nasprotnici sta prikazali dobro igro skozi celo tekmo. Kakorkoli, sem zadovoljna s celotnim izkupičkom. Četrtfinale je res super rezultat tako, da zdaj samo tako naprej," je povedala Klepačeva, ki se iz New Yorka odpravlja na azijsko turnejo, kjer bo še naprej igrala s Španko, s katero sta se dobro ujeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.