Slovenija
27 ogledov

Četrtina delodajalcev bo zaposlovala

Zavod za zaposlovanje na Parmovi 32. Dejan Mijović
Četrtina zaposlovalcev do konca leta napoveduje porast zaposlenosti. Največ naj bi zaposlovali v predelovalni dejavnosti, gradbeništvu, tržnih storitvenih dejavnosti.

Zavod za zaposlovanje je maja in junija letos izvedel anketo med delodajalci, ki zaposlujejo 10 ali več delavcev, s pomočjo katere so  zbrali podatke o napovedih zaposlovanja v prihodnjih šestih mesecih letos. Na anketni poziv se je odzvalo slabih 5 tisoč podjetij, pri katerih je bilo zaposlenih nekaj več kot 400 tisoč oseb.

Skoraj 60 odstotkov podjetij in organizacij, ki so odgovorile na anketo, za prihodnjega pol leta napovedujejo, da se povpraševanje po njihovih izdelkih in storitvah ne bo bistveno spreminjalo, skoraj četrtina podjetij pa pričakuje porast povpraševanja.

Polovica delodajalcev napoveduje, da se število njihovih zaposlenih ne bo spremenilo, slaba četrtina napoveduje zmanjšanje, slaba četrtina pa porast zaposlenosti. Najbolj optimistični so delodajalci v predelovalni dejavnosti, gradbeništvu, tržnih storitvenih dejavnostih, porast zaposlenosti  napovedujejo tudi  agencije za zaposlovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.