Šport > Zimski športi
37 ogledov

''Čez poletje bom garal, to mi je jasno''

planica 2014 jaka hvala Saša Despot
Jaka Hvala, eden od najobetavnejših slovenskih smučarskih skakalcev, je po končani sezoni dejal, da ga v naslednjem letu čaka ogromno dela. ''Čez poletje bom trdo garal, to mi je jasno,'' je dejal 20-letnik.

Smučarski skakalec Jaka Hvala, lanski dvakratni mladinski svetovni prvak iz Liberca, je na uvodni tekmi svetovnega pokala sezone v Klingenthalu ob boku Petra Prevca, Roberta Kranjca in Jurija Tepeša slavil ekipno zmago, nato pa se stopničkam celo sezono ni več približal. Sam poudarja, da ga čaka veliko trdega dela, če se želi vrniti med najboljše.

Hvala, ki so ga mnogi označili za nov biser slovenskih skokov, je v svetovnem pokalu doslej zbral 48 nastopov, februarja lani pa je v Klingenthalu vpisal tudi prvo zmago v svetovnem pokalu. Letos je tekmo pred koncem sezone sicer 12-krat skočil med dobitnike točk, a je to daleč od njegovih pričakovanj in želja pred sezono.

Na prvi tekmi ostal brez točk, na drugo se ni uvrstil

Dvajsetletnik iz Ponikev na Tolminskem je uspešno prestal kvalifikacije za petkovo predzadnjo posamično tekmo sezone v Planici, nato pa, kot že velikokrat to sezono, ostal brez točk. "Lepo je, da sem se uvrstil na tekmo in da sem lahko skakal na tekmi, a takšni skoki so ta čas moja realnost. Dejstvo je, da me naslednje leto čaka ogromno dela," se zaveda mladi skakalec, ki v zraku nima več velikih težav, glavne so, poudarja, pri odskoku.

"Nimam več takšnih težav, da ne bi čutil smuči in da zato ne bi mogel v zraku nadaljevati. Glavni problem je vožnja v mizo in nato odskok. Narediti moram ogromen premik, ampak to ne gre čez noč, gre za proces, ki bo po mojem trajal vsaj pol leta. Čez poletje bom trdo garal, to mi je jasno," je dejal Hvala in poudaril, da ima motivacije po zanj tako slabi sezoni več kot dovolj.

''Motivacije imam ogromno''

"Motivacije imam po slabih rezultatih ogromno, zato ker vem, kam lahko posežem. Zato bom naredil vse, da se bom vrnil nazaj med najboljše," je dejal Primorec, ki si bo po koncu sezone vzel tri tedne premora, nato pa začel priprave na novo sezono: "Kondicijsko sem bil že letos odlično pripravljen, zdaj pa bom moral veliko več časa posvetiti specialnim vajam, tudi na rolkah, manjših skakalnicah, da se osnove res utrdijo, da ne bom imel takšnih težav s tehniko še kdaj v prihodnosti. Moral bom iti povsem od začetka, od osnov."

Priprave po prilagojenem programu

Hvala se je veliko pogovarjal s trenerjem Janijem Grilcem, da se bo na novo sezono pripravljal po posebnem programu. "Meni je vseeno, v kateri ekipi bom v novi sezoni. Motivacije in volje imam dovolj, tudi trenerjem povsem zaupam, največ pa sva se glede mojih težav pogovarjala z Janijem Grilcem. Za novo sezono se bom pripravljal po prilagojenem programu," je razkril Hvala in dodal: "A če sem lahko s tako zgrešenimi skoki kdaj skočil med najboljših trideset, potem le ni vse tako črno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.