Magazin
23 ogledov

Čez praznike z vlakom

potovanje vlak fantek Shutterstock
Družine imajo pri potovanju z vlakom dodatne ugodnosti.

Prevoz. Na praznični izlete, obiskovanje sorodnikov in prijateljev ter odkrivanje novih kotičkov Slovenije in njenih sosed se lahko letos odpravite z vlakom. Na voljo vam je veliko različnih posebnih ponudb, ki so prilagojene tudi prazničnim dogodkom.

Na ogled jaslic v Postojno

Žive jaslice v Postojnski jami vsako leto privabijo veliko obiskovalcev. Na ogled se lahko odpravite z vlakom in hkrati spoznate še najvišjeležečo slovensko železniško postajo. Iz Ljubljane do Postojne se boste z vlakom peljali dobro uro, od postaje do jame pa je 20 minut peš. Redna cena enosmerne vozovnice je 5,48 evra, lahko pa izkoristite celo vrsto popustov.

V pravljično Celje

V zadnjih dveh decembrskih dneh se bo v Celju odvijala prireditev Pravljična dežela, ki je namenjena predvsem otrokom. Te dni bodo na izbranih vlakih, ki vodijo do pravljične dežele, otrokom pot krajšale pravljične vile, ki bodo pripovedovale tudi pravljice. Poleg teh bodo seveda tja vozili tudi redni vlaki. Podroben vozni red pravljičnih vlakov in cene potovanj si lahko ogledate na spletni strani Slovenske-zeleznice.si.

Smučarski vlaki

Šport. Pozimi vozijo tudi smučarski vlaki, ki vas odpeljejo do smučarskih središč in so priročno vezani na urnik obratovanja sedežnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.