Slovenija
168 ogledov

Čez Vršič ne bo možno z avtom

Vršič dela cesta
1/4
DRSI
Prihodnji teden se začenja obnova ceste na Vršič. Cesta bo v času del krajši čas v celoti zaprta.

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) pričenja z obnovo ceste na Vršič, R1-206, odsek 1403 Ruska cesta (Erika-Vršič) od kilometra 4,275 do kilometra 5,425. "Del, ki potekajo na višini, na odseku ceste, ki je široka pet metrov drugače kot s popolno zaporo ceste, ni mogoče izvesti," pojasnjujejo na direkciji. 

Izvajalec je del je že začel s pripravo za gradnjo. Ker gre za cesto, ki poteka v visokogorju je gradbena dela po pojasnilih direkcije možno izvajati od pozne pomladi do zgodnje jeseni. Zaradi lokacije bodo dela potekala pod posebnimi pogoji, saj je prostor za manevriranje s stroji in servis gradbišča zelo omejen. Delovišče pa mora biti organizirano tako, da je zagotovljena osnovna varnost vseh. 

 

 

 

 

 

 

DRSI si prizadeva, da bi bila dela na obeh straneh prelaza zaključena v najkrajšem možnem času. V ta namen je rekonstrukcija dveh mostov preko hudournika pri Šubci in hudournika v Trenti usklajena z deli na odseku 1043 (Erika-Vršič). Promet bo  času del urejen preko začasnih mostov, izmenično enosmerno s semaforji. 

"Zapori ceste se zaradi zahtevnih okoliščin dela, ozke ceste in strojev, ki zasedejo praktično celotno vozišče, žal, ni možno izogniti. Poleg tega se dela v visokogorju lahko izvajajo krajši čas, saj so za izvedbo posameznih del nujni ustrezni klimatski pogoji. Zaradi režima delnih zapor se bodo dela predvidoma zavlekla tudi v 2018. Zapore v prihodnjem letu so odvisne od izvedenih del v letošnjem letu," pojasnjujejo na direkciji. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 2
  • mirror 12:40 11.april 2017.

    Nekaj besed okoli prelaza Vršič. Nekaj let nazaj je bila cesta čez Vršič jeseni od prvega snega pa do 1. maja naslednje leto zaprta. Zaradi nekaj vplivnih posameznikov, ki imajo vikende v Trenti so cesto solili v zadnjih zimah in ...prikaži več posledice so hude poškodbe cestišča in opornih zidov. Kadar grem v Bovec z gorenjske strani, nikoli ne grem čez Vršič, ker grem raje čez Rateče in mejni prehod Predel, ker je boljša in varnejša cesta. Kakšni morajo biti visokogorski prelazi se lahko vidi na obisku v Italiji v južni Tirolski.

  • Dixon 08:17 11.april 2017.

    Upam, da veste, da naj bi dirka okoli Slovenije potekala v tem času čez Vršič.