Šport > Nogomet
68 ogledov

Chapecoense častni prvak Sudamericane

Chapecoense Profimedias
Južnoameriška nogometna zveza (Conmebol) bo brazilski klub Real Chapecoense razglasila za častnega zmagovalca južnoameriškega pokala. Moštvo je pred dnevi doživelo tragično nesrečo, ko je v strmoglavljenem letalu umrlo 19 članov ekipe.

Nogometaši Chapecoenseja so bili namenjeni na prvo finalno tekmo tega tekmovanja v kolumbijski Medellin. Že takoj po nesreči so se z zamislijo, da na tak način počastijo nesrečne športnike, s športno in humanitarno gesto izkazali pri tekmecih, kolumbijskem Atleticu Nacionalu, zdaj pa je to podprla tudi krovna celinska zveza.

"Conmebol se strinja, da bi Chapecoense postal prvak Južne Amerike. Dobivamo podporo vseh zvez, argentinske, brazilske, kolumbijske. Podpira nas tudi Fifa, pa tudi prebivalci Chapeca," je dejal začasni predsednik zveze Ivan Tozzo za brazilski časnik Globo.

Poudaril je, da bo zdaj prva skrb zveze pomagati klubu, da si bo opomogel in spet zgradil ekipo. V nesreči je umrlo 71 ljudi, med njimi večina članov prve ekipe. Pri tem bo klubu v pomoč tudi nagradni sklad tekmovanja, ki je primerljiv z evropsko ligo, saj so se Kolumbijci pripravljeni odpovedati nagradi in dva milijona dolarjev prepustiti Brazilcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.