Šport
16 ogledov

City zanesljivo čez Liverpool

Stevan Jovetić EPA
V derbiju 2. kola je Manchester City s 3:1 nadigral Liverpool. Že v nedeljo je visoko zmagal Tottenham, četi Louisa van Gaala pa je znova spodrsnilo.

Na velikem derbiju med Manchester Cityjem in Liverpoolom gledalci na stadionu Etihad v prvem polčasu niso videli veliko priložnosti. Obe ekipi sta poiskusili z nekaj streli, a obema vratarjema ni bilo treba resneje posredovati do 41. minute, ko je gostitelje v vodstvo popeljal Stevan Jovetić. V kazenskem prostoru gostov je žogo najprej z glavo odbijal branilec Dejan Lovren, žogo pa je neprevidnemu novincu Albertu Morenu odvzel Črnogorec. Ta je nato sam ostal pred vratarjem Simonom Mignoletom in ga precej z desne strani premagal s strelom med nogami. 

Liverpool si je na začetku drugega dela igre le priigral nekaj priložnosti, Daniel Sturridge je celo zatresel mrežo domačih, a je bil njegov zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Nato pa je znova udaril Jovetić. Ta je s peto lepo podal do Samirja Nasrija, stekel v kazenski prostor, kjer ga je Francoz našel s podajo, napadalec pa je žogo s kakšnih 12 metrov znova poslal mimo Mignoleta. 

Kasneje je z vstopom v igro igro gostov zelo poživil novinec Redsov Lazar Marković, ki je pripravil priložnosti za Morena in Sturridga, a so se domači uspeli ubraniti. V 65. minuti je ob novi priložnosti Sturridga dobro posredoval tudi vratar Cityja Joe Hart. Nato pa je sledil nov šok za Liverpool. Sergio Agüero je bil na zelenici le nekaj sekund, zamenjal je Edina Džeka, ko je po dolgi podaji Jesúsa Navasa v prazen prostor presprintal Lovrena in nato še enkrat zatresel mrežo gostov. 

V zadnjih desetih minutah so meščani precej popustili v svoji igri, po dobri podaji Sturridga v domači kazenski prostor pa je Hart v 83. minuti še nekako zaustavil strel Rickieja Lamberta, vendar je nato žoga v koleno zadela domačega branilca Pabla Zabaleto in prečkala golovo črto. Lambert je imel še eno izjemno priložnost že v naslednji minuti, ko je po napaki Cityjeve obrambe prišel do žoge na levi strani kazenskega prostora, a se povsem sam odločil za podajo Sturridgu na drugi vratnici, gol pa je z drsečim startom preprečil kapetan Cityja Vincent Company

Rdeči vragi še brez zmage

Louis van Gaal tudi v drugi uradni tekmi na klopi rdečih vragov ni uspel priti do zmage. Manchester United je tokrat gostoval pri Sunderlandu, tekma pa se je končala z 1.1. Gostje so v prvem polčasu le enkrat streljali v okvir domačih vrat, a natančen je bil v 17. minuti Španec Juan Mata. Antonio Valencia je z desne strani podajal v peterec Sunderlanda, žoga pa se je od branilca srečno odbila do Španca, ki mu na drugi vratnici ni bilo težko zadeti za vodstvo rdečih vragov. 

Gus Poyet, Louis van Gaal | Avtor: EPA EPA
Ti so nato klonili po podaji iz kota, ko je z glavo zadel novinec Jack Rodwell. Nekdanji veliki up angleškega nogometa je zadnji dve sezoni večinoma presedel na klopi Manchester Cityja, zdaj pa črnim mačkam že zagotovil točko. Rezultat se namreč do konca tekme ni več spreminjal, manjšo pobudo v drugem delu igre pa so sicer imeli gostje iz Manchestra. Van Gaal je tokrat v prvo enajsterico uvrstil tudi rojaka Robina van Persieja, a to želenega rezultata ni prineslo. Prav tako je Nizozemec vztrajal pri igri le s tremi branilci.

Tottenham na vrhu lestvice

Nogometaši Tottenhama so se s prepričljivo zmago proti Queens Park Rangersom zavihteli na vrh lestvice. Najzaslužnejši za zmago Spursov je bil Belgijec Nacer Chadli, ki se je že v prvem polčasu dvakrat vpisal med strelce. Znova se je z zadetkom, v prvem kolu je z edinim golom na tekmi proti West Hamu poskrbel za gostujočo zmago, izkazal tudi mladi branilec Eric Dier. Tokrat je bil uspešen po podaji iz kota. Sredi drugega polčasa je zanesljivi uspeh potrdil še napadalec Emmanuel Adebayor. Pri vodstvi domačih z 1.0 je QPR sicer preko Mattyja Phillipsa zadel prečko. 

"Sem zelo zadovoljen, to je bila odlična predstava, 4:0 je dober rezultat. Poskušamo razviti prepoznaven način igranja in svojo filozofijo. Nogometaši se resnično trudijo," je svoje izbrance pohvalil novi trener Tottenhama Mauricio Pochettino, ki je na treh uradnih tekmah v tej sezoni vselej zmagal. Londončani so v evropski ligi met tednom v gosteh premagali še ciprski AEL iz Limassola.

Diego Costa | Avtor: EPA EPA
Drugi polčas dovolj za tri točke

Nogometaši Chelseaja so se kar precej časa mučili z Leicestrom, njegov odpor so prvič strli v 62. minuti, ko je po lepi akciji Oscarja in Branislava Ivanovića do žoge v sredini kazenskega prostora prišel Diego Costa in zabil svoj drugi zadetek v sezoni. Obe ekipi sta si sicer pred tem priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a sta blestela vratarja Kasper Schmeichel in Thibaut Courtois. Prvi je nato klonil še v 77. minuti, ko je končni rezultat tekme postavil Belgijec Eden Hazard.

"V prvem polčasu nismo bili dovolj dobri, predstava v drugem pa je zadoščala za zmago. Smo na začetku sezone, ne morem še pričakovati, da bi nogometaši skozi celotno tekmo igrali konstantno. najpomembneje je, da smo zmagali. Zadovoljen sem," je dejal trener Chelseaja Jose Mourinho.

Giroud poskrbel za točko

V dvoboju dveh ekip, ki sta v minuli sezoni zasedli četrto in peto mesto, je na Goodison Parku dolgo kazalo na uspeh Evertona. Gostitelji so povedli v 19. minuti, ko je po dolgi podaji Garetha Barryja mrežo Arsenala z glavo zatresel desni bočni branilec Séamus Coleman. Irec je pobegnil Mesutu Özilu. Ob koncu prvega polčasa so karamele zadele še drugič, a zadetek ne bi smel biti priznan. Že na začetku akcije je Romelu Lukaku na sredini nekoliko sumljivo odrinil Pera Mertesackerja, kasneje pa je bil ob podaji Belgijca v kazenski prostor v prepovedanem položaju strelec zadetka Steven Naismith.  

Ob polčasu je Arsene Wenger iz igre potegnil Alexisa Sancheza, ki je od prve minute igral v konici napada, v boj pa poslal Olivierja Girouda. Francoz je bil v drugem polčasu kar nekajkrat blizu zadetka, a je Everton v drugi polovici polčasa mirno odbijal napade Londončanov. Ti so prvič zadeli šele v 83. minuti. Rezervist Santi Cazorla je z leve strani poslal ostro žogo v peterec gostiteljev, žogo pa je v gol potisnil Aaron Ramsey. Arsenal je nato krenil po izenačenje, do njega pa je prišlo v 90. minuti. Tokrat je z leve strani predložek v kazenski prostor poslal Nacho Monreal, z glavo pa je bil natančen Giroud

"Zadovoljen sem bil s prvih 80 minut, prvi polčas je bil fenomenalen. Ko si zelo blizu trem točkam, si v položaju, da lahko nekaj izgubiš. Treba je biti zbran in izkoristiti, da tekmec vse sile usmeri v napad. Danes preprosto nismo bili dovolj psihično močni ob koncu tekme," je bil le s točko razočaran trener Evertona Roberto Martinez.

Premier League, 2. kolo

Aston Villa : Newcastle  0:0

Chelsea : Leicester City  2:0 (0:0)
Costa 62., Hazard 77.

Crystal Palace : West Ham  1:3 (0:2)
Chamakh 48.; Zarate 34., Downing 37., Cole 62. 

Southampton : WBA  0:0

Swansea City : Burnley  1:0 (1:0)
Dyer 23.

Everton : Arsenal  2:2 (2:0)
Coleman 19., Naismith 45.; Ramsey 83., Giroud 90.

Hull City : Stoke City  1:1 (1:0)
Jelavić 42.; Shawcross 83. 

Tottenham : QPR  4:0 (3:0)
Chadli 12., 37., Dier 30., Adebayor 65.

Sunderland : Manchester United  1:1 (1:1)
Rodwell 30.; Mata 17.

Manchester City : Liverpool 3:1 (1:0)
Jovetić 41., 55., Agüero 69; Zabaleta 83./ag

Lestvica:
1. Tottenham 6
2. Chelsea  6
    Manchester City  6
4. Swansea  6
5. Arsenal  4
6. Hull City  4
7. Aston Villa  4
8. West Ham  3
9. Liverpool  3
10. Everton 2
11. Sunderland  2
12. WBA  2
13. Manchester United  1
14. Sothampton  1
15. Stoke City  1
16. Leicester City  1
17. Newcastle  1
18. Crystal Palace  0
19. Burnley  0
20. QPR  0 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.