Šport > Nogomet
31 ogledov

Nespametni Reina podaril točko Cityju

Lampard Ba Hazard Chelsea Southampton Premier League Anglija liga prvenstvo
1/44
EPA
Newcastle United je na fantastični tekmi 25. kola Premier League z golom Mousse Sissokoja v zadnji minuti premagal Chelsea (3:2). Tekmo Fulhama in Uniteda je v 42. minuti prekinil izpad elektrike, stadion pa je na koncu razsvetlil gol Wayna Rooneyja (1:0). Liverpool je bil blizu zmage proti Manchester Cityju, po veliki napaki Pepeja Reine pa je uspel izenačiti Sergio Agüero (2:2).

Nedeljski derbi angleške nogometne lige med Liverpoolom in Manchester Cityjem se je končal z neodločenim izidom (2:2). Meščani so zaostanek za vodilnim Manchester Unitedom znižali na devet točk, Liverpool, ki se nahaja na sedmem mestu, pa ima pet točk zaostanka za šestouvrščenim Arsenalom.

Tekma ne stadionu Etihad se je začela napadalno, saj je Davis Silva že po dveh minutah igre prvič v obrambo prisilil Pepeja Reino, na drugi strani pa je poskus Daniela Sturridgea na črti blokiral Pablo Zabaleta.

V 23. minuti so domači povedli z golom Edina Džeka, ki je streljal po podaji Jamesa Milnerja. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj je že šest minut kasneje mrežo svojega nekdanjega kluba zastresel Daniel Sturridge, ki zadetka iz spoštovanja ni pretirano proslavljal. Gledalci so na nov zadetek čakali do 74. minute, ko je žogo na razdalji dobrih 20 metrov sprejel Steven Gerrard in še drugič premagal Joea Harta, ki pred golom Sturridgea ni bil premagan kar 584 minut.

Če je vodstvo domačih trajalo šest minut, pa je vodilni zadetek Gerrarda zdržal še minuto manj. Po desni je prodiral Sergio Agüero in nase potegnil tudi Reino, ki je nespametno zapustil vrata, Argentinec pa je iz obrata zabil za izenačenje. Zmago redsov je v zaključku preprečil Hart, ki je ubranil strel Sturridgea.

Rooney razsvetlil Fulham: United na +10

S petim golom na zadnjih petih tekmah je Wayne Rooney razveselil navijače Manchester Uniteda, trenerja Sira Alexa Fergusona in angleškega selektorja Roya Hodgsona, ki si ga je na stadion Craven Cottage v Londonu prišel ogledat v živo.

Tekma ob Temzi je bila v prvem polčasu za nekaj minut prekinjena, potem ko je izpad elektrike pogasil razsvetljavo igrišča, do tedaj pa sta bili blizu vodilnemu zadetku obe ekipi. Poleg Rooneyja je okvir gola stresel tudi Bryan Ruiz, mreži pa sta trmasto mirovali vse do zaključka tekme.

Po tem, ko je Rafael da Silva z golove črte izbil poskus domačih, je Rooney po dolgi žogi pobegnil Fulhamovi obrambi in z natančnim strelom ob vratnici v 79. minuti premagal vratarja Marka Schwarzerja.

Londončani, ki so imeli morda celo več od igre, so se na las približali izenačenju v samem zaključku tekme, ko je strel nekdanjega soigralca Philippa Senderosa z golove črte Uniteda izbil še Robin van Persie. United je z zmago na vrhu lestvice spet pobegnil za deset točk.

Chelsea (in Ba) pri Newcastlu dobila po nosu

Novinec Moussa Sissoko je zabil dva gola na domačem debiju, tudi tretjega odločilnega, in tako pomagal Newcastle Unitedu do velike zmage nad Chelseajem, medtem ko je Arsenal s težko priborjeno domačo zmago nad Stoke Cityjem ohranil stik z evropskimi mesti.

Prvič se je po prestopu k Chelseaju na St. James' Park vrnil Demba Ba in bil tradicionalno deležen številnih žvižgov, ki bi jih v 32. minuti kmalu utišal, ko je pobegnil obrambi in iz drugega poskusa le za las zgrešil gol Tima Krula.

Ob strelu z glavo ga je v obraz z nogometnim čevljem močno udaril Fabricio Coloccini, a sodnik Howard Webb ni dosodil prekrška, ki bi pomenil tudi najstrožjo kazen, Ba pa je moral s poškodbo nosu že čez nekaj minut na navdušenje navijačev zapustiti igro.

Sissoko Newcastle United Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Dva evrogola premalo za modre

Navdušenje je bilo še večje, ko je po podaji s strani za vodstvo ob polčasu zadel Jonas Gutiérrez, a se je Chelsea z dvema fantastičnima goloma vrnil v nadaljevanju. Najprej je Frank Lampard z izjemnim projektilom s 25 metrov premagal Krula pod njegovo prečko, Juan Mata pa je odloženo žogo Fernanda Torresa mojstrsko pospravil v daljši kot.

Toda to je bil večer Sissoka, ki je izvrstno predstavo na sredini igrišča kronal z dvema zmagovitima zadetkoma. Najprej je po pobegu in strelu Yoana Gouffrana v mrežo pospravil odbitek po obrambi Petra Čecha, nato pa češkega vratarja v 90. minuti matiral še z močnim strelom po tleh. Steven Taylor je globoko v štirih minutah sodnikovega podaljška z golove črte izbil še strel Lamparda.

Bale kronal številčno prednost Tottenhama

Tottenham je po zaslugi Garetha Balea vknjižil nove tri točke proti West Bromwichu. V enakovrednem prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, ki pa niso obrodile sadov. Trener spursov André Villas-Boas je moral v uvodnih minutah opraviti nenadejano menjavo, ko je zaradi prekrška Claudia Yacoba igrišče zapustil Jermain Defoe.

(West Bromwich - Tottenham) Gareth Bale | Avtor: EPA EPA
Težave domačih so se začele z rdečim kartonom Gorana Popova, ki si je izključitev prislužil s pljuvanjem v smeri Kyla Walkerja. Preostala deseterica West Bromwicha se je po posredovanju trenerja Steva Clarka posvetila obrambni igri. Številčno prednost na zelenici je pridno izkoriščal Gareth Bale, ki je skrbel, da je imel domači vratar Ben Foster obilico dela. Valižan si je v 66. minuti ustvaril nekaj prostora na robu kazenskega prostora in izstrelil žogo za hrbet nemočnega Fosterja. Za domače je v nadaljevanju poskušal Shane Long, z dobrim obrambnim posredovanjem pa sta se izkazala Michael Dawson in vratar Hugo Lloris, ki sta poskrbela, da je mreža Tottenhama ostala nedotaknjena.

Begović ustavil vse, le Poldija ne

Šele preusmerjen prosti strel Lukasa Podolskega je v 78. minuti tekme na stadionu Emirates zlomil odpor Stoke Cityja in prinesel zmago Arsenalu, ki ga je vse do takrat ob živce spravljal izjemni bosanski vratar Asmir Begović. Slednji bo z reprezentanco BiH čez nekaj dni gostoval v Stožicah.

Arsenal, ki je na zadnjih petih tekmah osvojil le pet točk, je krvavo potreboval zmago, za katero je moral trener Arsène Wenger s klopi aktivirati prav vsa orožja - poleg Podolskega tudi Santija Cazorlo, medtem ko je nemudoma po prestopu iz Málage tekmo na levem boku obrambe začel Nacho Monreal.

Podolski je srečno zadel 12 minut pred koncem, ko se je žoga po njegovem prostem strelu odbila od Geoffa Camerona in končala v mreži. Branilec naslova Manchester City bo v nedeljo na sosedskem obračunu gostil Liverpool.

Angleška liga, 25. kolo:

Manchester City : Liverpool 2:2 (1:1)
Džeko (23), Agüero (78); Sturridge (29), Gerrard (73)

Queens Park Rangers : Norwich City 0:0
Taarabt
(QPR) je v 56. minuti zapravil enajstmetrovko.

Arsenal : Stoke City 1:0 (0:0)
Podolski (78)

Everton : Aston Villa 3:3 (1:2)
Anichebe (21), Fellaini (69, 90); Benteke (2, 61), Agbonlahor (24)

Newcastle United : Chelsea 3:2 (1:0)
Gutiérrez (41), Sissoko (68, 90); Lampard (55), Mata (61)
Vučkića (Newcastle) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Reading : Sunderland 2:1 (1:1)
Kebe (7, 85); Gardner (29/11-m)

West Ham United : Swansea City 1:0 (0:0)
Carroll (77)

Wigan Athletic : Southampton 2:2 (1:0)
Caldwell (25), Maloney (90); Lambert (64), Schneiderlin (85)

Fulham : Manchester United 0:1 (0:0)
Rooney (79)
Tekmo je v prvem polčasu za devet minut prekinil izpad elektrike.

West Bromwich Albion : Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Bale (67)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.