Šport
25 ogledov

"Chelsea igra kot Stoke"

Lampard Silva Navas Milner Manchester City Chelsea Reševalni pas/Twitter
Manchester City je v zadnjih štirih tekmah zabeležil dva poraza in dva remija. Četo Manuela Pellegrinija sta ugnala Stoke in Bayern, remi pa sta iztržila Arsenal in Chelsea. Čilencu je šla v nos predvsem taktika slednjega.

Po nedeljskem remiju na domači zelenici s Chelseajem (1:1) je prvi mož na klopi Manchester Cityja Manuel Pellegrini potarnal, da je vodilno moštvo Premier League igralo kot "majhna" ekipa.

"Nisem zadovoljen z rezultatom. Menim, da smo 90 minut igrali proti majhnemu moštvu, ki se je le branil. Deset nogometašev so imeli pred svojim golom. Od začetka smo bili ekipa, ki je želela zmagati, imeli smo dve ali tri izjemne priložnosti za zadetek. Tudi ko smo ostali le z desetimi možmi, smo napadali. Zato sem zadovoljen s predstavo, ne pa z rezultatom," je bil besen čilenski strateg in dodal: "Igrali smo proti podobni ekipi kot takrat, ko je tu gostoval Stoke City. Za nas je bilo težko zadeti, nasprotnega moštva pa ne bom analiziral."

City je na derbiju v drugem polčasu ostal brez Pabla Zabalete, Chelsea pa je prednost moža več hitro izkoristil, zadel je Andre Schürrle. Gostitelji so kasneje izenačili preko najboljšega strelca v zgodovini Chelseaja Franka Lamparda. "Je izjemen nogometaš," je predstavo 36-letnega vezista pokomentiral Pellegrini. "Ko sem se pogovarjal z njim in je pristal na to, da se nam pridruži pred odhodom v New York, sem bil prepričan v to, da bo zelo pomemben član ekipe. Vprašal sem ga tudi, če želi sodelovati na tej tekmi in seveda si je to želel. Je izjemen profesionalec," je zaključil Čilenec.

Temu ne odgovor trenerja Chelseaja Joseja Mourinha verjetno ne bo treba dolgo čakati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.