Šport > Nogomet
13 ogledov

Costa v izdihljajih tekme rešil Chelsea

costa terry EPA
Chelsea in Manchester United sta se na derbiju 25. kroga angleške Premier League razšla brez zmagovalca (1:1).

Aktualni prvaki iz Londona so si v prvi minuti sodnikovega podaljška priigrali izenačenje z Manchester Unitedom (1:1) in rešili točko na domačem Stamford Bridgeu.

Strelec odločilnega zadetka je bil Diego Costa.

Rdeči vragi so povedli v 61. minuti z golom Jesseja Lingarda, domači napadalec pa je v uvodu dodatka podaljšal nepremagani niz trenerja Guusa Hiddinka, ki je pred tedni na klopi angleškega prvaka nasledil Joséja Mourinha.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Anthony Martial je v obrambo prislili domačega vratarja Thibauta Courtoisa, modri pa so zahtevali najstrožjo kazen zaradi igre z roko s strani Daleyja Blinda.

Chelsea je po prejetem zadetku pritisnil za izenačenje, United pa se je uspešno branil po zaslugi vratarja Davida de Gee.

Španski reprezentant je klonil šele v 91. minuti. Blindu je spodrsnilo na robu kazenskega prostora, kar je Costi omogočilo dovolj prostora, da je obšel De Geo in zabil za končnih 1:1.

Arsenal se je po nekaj neprepričljivih predstavah vrnil na zmagovita pota na gostovanju pri AFC Bournemouthu (2:0).

Topničarji imajo po 25. krogih na svojem računu 48 točk, kar jih uvršča na tretje meste ligaške lestvice. Leicester City (53) ima pet točk več, z enakim številom kot mestni tekmec pa se ponaša Tottenham (48).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.