Šport > Nogomet
86 ogledov

Chelseajevi milijoni Eve niso prepričali

eva carneiro EPA
Nekdanja klubska zdravnica Chelseaja je zavrnila več kot 1,5 milijona evrov vredno poravnavo s strani londonskega nogometnega velikana.

Britanska zdravnica Eva Carneiro še vedno išče pravico za incident, ki se je zgodil na ligaški tekmi angleške Premier League v sezoni 2015/2016.

Spomnimo...

Eva Carneiro in fizioterapevt Jon Fearn sta na tekmi med Chelseajem in Swanseajem upoštevala poziv glavnega sodnika Michaela Oliverja in na zelenici pomagala Eden Hazardu, vendar za to nista dobila dovoljenja Joséja Mourinha.

Portugalski strateg je menil, da belgijski reprezentant ne potrebuje zdravniške pomoči, zato naj bi nekdanjo zdravnico ozmerjal s ''ku**ino hčerko'' in ji namenil še nekaj sesksističnih opazk.

Carneirova, ki je bila del Chelseajeve ekipe vse od leta 2009, je posledično zapustila svoj položaj in vložila tožbo proti angleškemu klubu ter Mourinhu, od katerega je neuspešno zahtevala tudi javno opravičilo.
Zdravnica v svoji tožbi navaja, da so jo na zahtevo Mourinha v klubu degradirali, za nameček pa je bila tarča eksplicitno seksualih provokacij s strani profesionalnih kolegov.

Svoji nekdanji ekipi očita, da ni opravila temeljite preiskave izjav, ki jih je na tekmi s Swanseajem izrekel takratni trener, ob vseh drugih okoliščinah pa ji ni preostalo drugega, kot da zapusti svojo sanjsko službo. K temu naj bi ključno pripomogel Mourinho, ki je zahteval, da se jo premesti v rezervno ali žensko ekipo.

''To je zgodba o dveh uslužbencih. Dobrem in slabem. Slabi uslužbenec prisili dobrega uslužbenca, da zapusti svojo sanjsko delovno mesto, delodajalec pa ne naredi ničesar, da bi to preprečil,'' je za angleški Mirror povedala Evina predstavnica Mary O'Rourke.

Mourinho je zdravniško osebje označil za ''impulzivno in naivno'', zdravnici pa je očital, da ne razume nogometne igre. Novopečeni trener Manchester Uniteda se bo moral prihodnji teden zglasiti na sodišču, kjer se bo zagovarjal pred obtožbami nekdanje sodelavke.

Chelseja je Carneirovi ponudil več kot 1,5 milijona evrov odškodnine, vendar je ponudbo zavrnila. V klubu ji sicer očitajo, da je poskušala incident izkoristiti v svoj prid, o čemer naj bi pričale ekstravagantne in nerealne zahteve, vključno z zahtevo po 40 odstotkov višji plači.

Usoda spora med zdravnico na eni ter klubom in Mourinhom na drugi strani je zdaj v rokah sodišča.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.