Šport
45 ogledov

Chicago izboril sedmo tekmo

martin kruger chicago blackhawks anaheim ducks Profimedias
Hokejisti Chicago Blackhawksov so z rezultatom 5:2 premagali ekipo Anaheim Ducks ter s tem izid v zmagah poravnali na 3:3. Potnik v finale lige NHL bo znan v nedeljo zjutraj, ko se bosta ekipi srečali v Anaheimu.

Za prvo razburjenje na tekmi je v 11. minuti poskrbel kapetan Račkov Ryan Getzlaf, katerega napako bi skorajda izkoristil Jonathan Toews, a je Frederik Andersen z odličnim 
posredovanjem preprečil vodstvo Chicaga. Sodniki so celo pogledali posnetek, ali ni morda plošček vendarle šel v gol, a se je izkazalo, da je danski vratar plošček zaustavil na golovi črti. Na drugi strani  je v vratih blestel Corey Crawford, tako da sta obe ekipi na prvi odmor odšli brez zadetkov.

Odlična predstava obeh vratarjev se je nadaljevala tudi na začetku druge tretjine. V 29. minuti pa so povedli igralci Chicaga. Iz oči v oči z Andersenom se je znašel Brandon Saad, ki ga je 
matiral s strelom med nogami. Svojo premoč so nato Blackhawks kronali še v 31. minuti, ko je po lepi podaji Duncana Keitha zadel Marian Hossa. V 33. minuti je bil rezultat že 3:0. Po prodoru Patricka Kana je plošček v mrežo potisnil Toews.

Druga tretjina se je sicer končala s 3:1. Po strelu Cama Fowlerja je palico podstavil Patrick Maroon ter ob igri z igralcem več znižal prednost domačih. Rački so nato prišli še do hitrega zadetka v zadnji tetjini, ko je bil z modre črte uspešen branilec Clayton Stoner. Zadetek je bil sicer sporen, saj je pri samem strelu Crawforda precej oviral Jakob Silfverberg.

Kljub obleganju nasprotnikovih vrat pa Ducks niso nikakor uspeli še v tretje premagati vratarja Chicaga. Blackhawksi so nato udarili iz protinapada v 57. minuti, ko je zadel Andrew Shaw. Isti 
igralec je zadel tudi v zadnji minuti v prazno mrežo za končni rezultat 5:2.

"Neverjetno je, kako je Duncan odigral nocojšnjo tekmo. Še zlasti to velja za drugo tretjino, ko je ne samo dobro igral v obrambi, temveč je odlično sodeloval tudi v napadu. Ampak to ni bilo prvič. Zasluženo je bil proglašen za najboljšega igralca tekme," je o svojem soigralcu Duncanu Keithu, ki se lahko v letošnji končnici pohvali že s štirinajstimi podajami in dvema goloma, dejal Kane.

"Mislim, da smo prvič v tej končnici izgubili svojo mirnost. Preprosto nismo prišli do svoje igre. V drugi tretjini smo jim dovolili, da so narekovali ritem igre. Dosegli so tri hitre gole, ki so nas presekali. V tretji tretjini smo se za trenutek vrnili v igro, vendar nam ni uspelo izida izenačiti. Toda pred nami je še sedma tekma, ki jo igramo doma in prepričan sem, da znamo igrati dober hokej," pa je poraz Anaheima komentiral napadalec Ryan Kesler.

V noči na nedeljo bo v Anaheimu tako na sporedu sedma tekma, ki bo dala dokončni odgovor o drugem finalistu lige NHL. Prvi bo znan v noči na soboto, ko bosta v dvorani Madison Square Garden v New Yorku svojo sedmo tekmo finala vzhodne konference igrala New York in Tampa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.