Šport
6 ogledov

Bishop kljub poškodbi ustavil 36 strelov

tampa bay lightning nhl finale callahan killorn Profimedias
Hokejisti Tampa Bay Lightning so v gosteh v Chicagu domačo ekipo Blackhawks premagali s 3:2 in v finalni seriji povedli z 2:1 v zmagah.

Odločilni zadetek je padel tri minute in enajst sekund pred koncem rednega dela tekme, potem ko sta se ekipi dvakrat izmenjali v vodstvu. Do zadnjega kotička zapolnjeno dvorano United Center je utišal 21-letni Kanadčan. Cedric Paquette je plošček, ki ga je proti vratom Chicaga poslal tokrat z dvema podajama izjemni Victor Hedman, preusmeril mimo domačega vratarja Coreyja Crawforda v mrežo.

Odlično delo na ledu je opravil tudi prvi vratar Tampe Ben Bishop, ki je zbral 36 obramb. Tokrat je odigral celotno tekmo in ni predčasno zapustil ledene ploskve. Za Tampo sta zabila še Ryan Callahan in Ondrej Palat.

Pri moštvu iz vetrovnega mesta sta zadela Brandon Saad in Brad Richards. Ekipa Blackhawks je izgubila še drugič po vrsti, prvič v letošnji končnici prvenstva se je Chicagu zgodilo, da je izgubil dve zaporedni tekmi.

Tudi četrta tekma velikega finala bo v Chicagu, in sicer v noči na četrtek.

Liga NHL, finale, 3. tekma:

Chicago Blackhawks :Tampa Bay Lightning 2:3 /1:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.