Šport
3 ogledov

Chicago v dveh minutah pokopal Tampo

chicago blackhawks nhl finale Profimedias
V finalu severnoameriške hokejske lige NHL so v noči na četrtek igralci Chicago Blackhawks vknjižili prvo zmago.

Indijanci so v gosteh z 2:1 ugnali moštvo Tampa Bay Lightning in v seriji povedli z 1:0. Tudi drugo tekmo bo v noči na nedeljo gostila Tampa.

Gostitelje je v peti minuti v vodstvo povedel Alex Killorn, tekmo pa sta odločili odlični dve minuti Chicaga, ko je v 14. minuti zadnje tretjine najprej izenačil Teuvo Teravainen, slabih pet minut pred koncem pa je gostom vodstvo priboril Antoine Vermette.

"To je precej neverjetno, želel sem le zadeti z visokim strelom in včasih se dobre stvari zgodijo same od sebe. Pred menoj je bilo veliko igralcev in bržkone vratar Ben Bishop mojega strela niti ni videl," je po zmagi dejal novinec Tervainen.

Zmago je gostom priboril Vermette, ki je lepo izkoristil podajo Tervainena. "Mislim, da smo s tem odločilnim golom na najlepši možni način prikazali, kako je treba igrati. Bili smo hitri in se dobro premikali, še posebno ob koncu tekme," pa je po tekmi dejal Vermette.

Ben Bishop je pred vrati Tampe ustavil 19 strelov, poldrugo minuto pred koncem tekme pa ledeno ploskev zapustil v korist dodatnega napadalca, a Tampa ni uspela izenačiti. "Imeli smo možnost zmagati, a tega nismo izkoristili. Bili smo preveč medli in včasih je za zmago potrebno doseči več kot le en zadetek," pa je po porazu dejal trener Tampe Jon Cooper.

Za Chicago, ki lovi že tretji Stanleyjev pokal v zadnjih šestih sezonah, je Corey Crawford zbral 22 obramb. Tekmo v dvorani Amalie si je ogledalo več kot 19.200 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.