Šport
26 ogledov

Chris Froome priznal, kriv je sam in hotelsko osebje

Chris Froome Tour de France EPA
Chris Froome priznal izpuščeni test na doping. Kriv sam, a tudi hotelsko osebje.

Britanski kolesar Chris Froome, ki je pred dvema tednoma zmagal na dirki kriterij Dauphine, ta velja za ogrevanje pred klasično preizkušnjo na Touru, je razkril, da je pred kratkim izpustil dopinški test. Priznal je, da je v največji meri za to kriv sam, obenem pa pojasnil, da je po lanski dirki po Franciji opravil že več kot 30 drugih testov.

Po protidopinških pravilih morajo športniki za vsak dan v letu za eno uro najaviti, kje se bodo nahajali, tako da jih lahko obiščejo nadzorniki. Če se trikrat v koledarskem letu izognejo testiranju, lahko sledi kazen.

Froome je zdaj dobil prvi "rumeni karton" za en izpuščen test, ker ga ni bilo v hotelu, ko je bil na počitnicah v Italiji s soprogo. Pravzaprav je bil v hotelu, vendar je bilo osebje preveč zagreto pri branjenju pravic svojega gosta. Nadzornikov namreč ob sedmi uri zjutraj niso pustili do njegove sobe, prav tako pa niso želeli poklicati kolesarja.

"Ko sva prišla na zajtrk, so mi v recepciji rekli 'hej, zjutraj so bili tu modeli iz protidopinške agencije, ampak naša pravila so taka, da gostov ne smemo motiti'," je nekoliko nenavaden zaplet pojasnil Fromme. Dodal je, da je skušal vse skupaj pojasniti pristojnim, vendar ni bil uspešen, nazadnje pa je odgovornost prevzel nase. "Moral bi povedati hotelskemu osebju, da pri športnikih pač obstajajo nekatere izjeme, ko gre za gostov mir. Naučil sem se bolečo lekcijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.