Magazin
81 ogledov

Čili z govedino

čili z govedino Blanka Kefer
Če imate radi pikantne jedi na žlico, poskusite čili z govedino. In nikar se ne prestrašite recepta - res je, da je jed sestavljena iz veliko sestavin, a je priprava kljub temu enostavna.

Sestavine:

  • 1 kg govejega mesa
  • 5 jedilnih žlic olivnega olja
  • 4 čebule
  • 3 paprike
  • 2 stroka čilija (ali majhni posušeni stroki čilija)
  • 2 čajni žlički kumine
  • 1 ščepec paprike (sladke)
  • 1 ščepec timijana (suhega)
  • 1 ščepec origana (suhega)
  • 12 paradižnikov (srednje velikih, blanširanih in narezanih na koščke (ali 2 pločevinki))
  • 2 stroka česna
  • 1 ščepec sladkorja
  • 3 čajne žličke zeliščnega kisa
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 150 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • 150 g koruze (iz pločevinke)
  • 1 jedilna žlica čilijeve paste

Priprava:

  • Za čili z govedino blanširamo paradižnike in jih narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Papriki in strokom čilija odstranimo semena in jih narežemo na koščke.
  • Goveje meso narežemo na grižljajčke.
  • Na ogenj pristavimo veliko posodo z olivnim oljem in na njem popražimo govedino. Nato mesu dodamo čebulo in nadaljujemo s praženjem.
  • Primešamo papriko, stroke čilija in začimbe ter popramo in solimo. Dodamo paradižnike in polovico česna. Vmešamo sladkor in kis in začinimo s soljo in poprom po okusu.
  • Čili kuhamo s pokrito pokrovko na majhnem ognju pribl. eno uro. Vmes nekajkrat premešamo.
  • Pribl. 30 min pred koncem kuhanja dodamo precejen fižol, koruzo in preostali česen. Kuhamo v odprti posodi, da se čili malo zgosti.
  • Preden postrežemo še začinimo po okusu. Kdor ima rad pekoče, lahko doda malo čilijeve paste ali nekaj koščkov čilija.

več receptov za enolončnice poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.