Šport
23 ogledov

Cilj izpolnjen: Adria Mobil na 20. mestu

adria mobil EPA
Slovenska ekipa Adria Mobil je v ekipni vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Toskani osvojila 20. mesto.

Za kolesarji na svetovnem prvenstvu v Toskani je ekipna vožnja na čas. Zlato kolajno po 56,8 kilometra od kraja Montecatini Terme do Firenc si je privozila ekipa Omega Pharma Quick Step, ki je bila le 88 stotink pred drugouvrščenimi Orica GreenEdge. Bron je pripadel moštvu Sky. Slovenska Adria Mobil na 20. mestu je zaostala štiri minute in pol.

Orica GreenEdge danes ni imela recepta, kako premagati Omego Pharmo, zbrano okoli Nemca Tonyja Martina. Na koncu jih je do zmage ločila manj kot sekunda, ki je govorila v prid belgijske zasedbe, v kateri so poleg Martina pedala poganjali še Francoz Sylvain Chavanel, Poljak Michal Kwiatkowski, Nizozemec Niki Terpstra, Belgijec Kristof Vandewalle in Slovak Peter Velits.

Uspeh slovensko-hrvaške naveze

Na ravninski etapi se je dobro znašla tudi slovenska ekipa Adrie Mobila, za katero so danes nastopili Slovenci Kristjan Fajt, Matej Mugerli, Tomaž Nose in Klemen Štimulak ter Hrvata Bruno Maltar in Radoslav Rogina. Adria Mobil si je pred dirko zastavila, da bo skušala priti med 20. in 25. mesto, na koncu so precej izboljšali uvrstitev z lanskega SP, ko so bili 27.

"Danes smo odpeljali, tako kot smo se dogovorili. Prvih sedem kilometrov, ko nas je čakal vzpon, smo šli nekoliko z rezervo, potem pa na polno do konca. Med tekmo smo bili enakovredni in se lepo menjavali, težko bi peljali boljše," je po dirki dejal Matej Mugerli, Radoslav Rogina pa je dodal: "Glede na ekipo, sem zadovoljen z današnjo vožnjo. Vso dirko smo morali voziti na vso moč, v tem trenutku je to naš maksimum. Zadovoljen sem z dosežkom, zelo dobro smo se odrezali in vidi se napredek glede na lani."

Danes sta nastopila še dva Slovenca, a v tujih ekipah. Jani Brajkovič je bil s kazahstansko Astano šesti, Kristijan Koren pa z italijanskim moštvom Cannondale sedmi.

Pri dekletih zmaga za Spezialzed-Lululemon

V ženski konkurenci je zmago slavila ameriška ekipa Spezialzed-Lululemon. Za zmagovito zasedbo so nastopile Nemki Lisa Brennauer in Trixi Worrack, Britanka Katie Colclough, Američanki Carmen Small in Evelyn Stevens in Nizozemka Eleonora van Dijk. Druga je bila nizozemska ekipa Rabo, ki je zaostala minuto in 11,09 sekunde, tretja pa avstralska Orica-AIS (+1:33,83).

V ponedeljek bo na svetovnem prvenstvu na sporedu posamični kronometer za člane do 23 let in mladinke.

SP v kolesarstvu, kronometer moških ekip:

1. Omega Pharma-Quick Step (Bel) 1;04:16 53,4 km/h
2. Orica-GreenEdge (Aus) +0:01
3. Sky (VB) 0:22
4. BMC Racing (ZDA) 1:02
5. RadioShack-Leopard (Luk) 1:17
6. Astana (Kaz) 1:21
7. Cannondale (Ita) 1:28
8. Garmin-Sharp (ZDA) 2:01
9. Saxo-Tinkoff (Dan) 2:14
10. Movistar (Špa) 2:31
...
20. Adria Mobil (Slo) 4:34

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.