Šport
52 ogledov

"Cilj je napredovanje iz skupine"

Luka Žvižej, Celje Pivovarna Laško:Veszprem, Liga prvakov Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnjem žrebu v danskem Glostrupu dobili tekmece v evropski ligi prvakov.

Slovenski prvak bo igral v skupini B, v njej so še nemški Rhein-Neckar Löwen, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, hrvaški Zagreb, beloruski Meškov Brest, madžarski Pick Szeged in švedski Kristianstad.

"Skupina A je na videz močnejša, vsekakor pa je naša skupina B zelo izenačena in potrudili se bomo po najboljših močeh, da se prebijemo iz nje v nadaljevanje tekmovanja, kar je naša želja že od lani. Vseh 16 ekip je vrhunskih, verjetno sem spadajo še kakšne iz C ali D skupine, saj je evropski vrh širok. Bo zelo zanimivo, pestro in razgibano. Čaka nas veliko dela, saj se bomo pomerili z različnimi tipi ekip. Že ob tej priložnosti vabim vse navijače v Zlatorog, da nas podprejo v čim večjem številu in nam pomagajo do dobrih rezultatov. Obetamo si lahko prave spektakle in že komaj čakam na začetek," je po današnji igri kroglic dejal trener celjske ekipe Branko Tamše.

"Gre za izjemno izenačeno skupino, ki je na prvi pogled manj atraktivna kot skupina A. Vendar ne bo nič lažja. Naš cilj je napredovati iz skupine, menim da smo tudi to sposobni. K nam prihajajo evropski prvaki, na drugi strani bodo stali tudi številni reprezentanti. Že od prve domače tekme bomo pokazali, zakaj smo med elito. Veselim se že nove sezone in novih spektaklov pred polnim Zlatorogom," je žreb komentiral kapetan Luka Žvižej.

Skupino A tvorijo madžarski Veszprem, španska Barcelona, francoski PSG, danski Bjerringbro-Silkeborg, poljska Wisla Plock, nemška Flensburg-Handewitt in Kiel ter švicarski Kadetten Schaffhausen. Tekme prvega kroga evropske lige prvakov v sezoni 2016/17 bodo na sporedu med 21. in 25. septembrom.
 

Slovenska podprvaka v kvalifikacijah

Nastopu v ligi prvakov oziroma ligi prvakinj se nadejata tudi slovenska podprvaka Gorenje Velenje in Krim Mercator. Velenjsko zasedbo v kvalifikacijah najprej v polfinalu čaka obračun s finskim moštvom Cocks Riihimäki, nato pa tekma z zmagovalcem slovaško-luksemburškega dvoboja Tatran Prešov - Red Boys Differdange. V primeru zmage bo igrala v skupini C, kjer so tudi španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg Skopje, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Krim v kvalifikacijskem polfinalu najprej čaka obračun s slovaško ekipo Iuvento Michalovce, v primeru zmage pa še tekma z zmagovalko poljsko-italijanskega dvoboja Lublin - Conversano. V primeru končne zmage bo igrala v skandinavsko obarvani skupini D, kjer so tudi norveški Larvik, danski Esbjerg in švedski Sävehof.

Moške kvalifikacije za ligo prvakov bodo na sporedu 3. in 4., ženske pa 10. in 11. septembra.

Liga prvakov:

  • skupina A: Veszprem, Barcelona, PSG, Bjerringbro-Silkeborg, Wisla Plock, Flensburg, Kadetten Schaffhausen, Kiel
  • skupina B: Rhein-Neckar Löwen, Vive Tauron Kielce, Vardar Skopje, Zagreb, Meškov Brest, Pick Szeged, Celje Pivovarna Laško, Kristianstad
  • skupina C: Naturhouse La Rioja, Metalurg Skopje, Čehovski medvedi, Montpellier, Elverum, zmagovalec kvalifikacijske skupine 1 (Gorenje Velenje, Tatran Prešov, Red Boys Differdange in Cocks)
  • skupina D: Nantes, Tvis Holstebro, Metalurg Zaporožje, Bešiktaš Istanbul, Dinamo Bukarešta, zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (ABC Uminho, Bregenz, Achilles Bocholt in Maccabi Tel Aviv)

Liga prvakinj:

  • skupina A: Budućnost Podgorica, Thüringer, Metz, zmagovalka kvalifikacijske skupine 1 (Glassverket, Podravka Vegeta, Sercodak Dalfsen in Ankara)
  • skupina B: Vardar Skopje, Astrahanočka, Ferencvaros, zmagovalka kvalifikacijske skupine 2 (Leipzig, Hypo Niederösterreich, Bera Bera in Gomel)
  • skupina C: Györ, Bukarešta, Midtjylland, Rostov Don
  • skupina D: Larvik, Esbjerg, Sävehof, zmagovalka kvalifikacijske skupine 3 (Krim Mercator, Selgros Lublin, Indeco Conversano in Iuventa Michalovce)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.