Šport > Košarka
22 ogledov

"Čim dražje prodati svojo kožo"

eurobasket 2015 Saša Despot
"V evropskih tekmah nas čaka še težje delo, saj se bomo srečali z drugačnim načinom igranja košarke," je pred jutrišnji uvodnim obračunom Eurocupa proti italijanski zasedbi Dolomiti Energia Trento v Stožicah (20.30) povedal kapetan košarkarjev Union Olimpije Saša Zagorac.

Vam dosedanji izkupiček v ligi ABA vliva upanje na uspešen evropski start?

"Imamo mlado zasedbo, ki potrebuje čas. Dosedanje igre nam vlivajo določeno mero samozavesti, sedaj pa nas v evropskih tekmah čaka še težje delo, saj se bomo srečali z drugačnim načinom igranja košarke. Verjamem, da bomo temu kos, saj dobro delamo na treningih."

Kako na vašo pripravljenost vpliva izredno zgoščen ritem?

"O tem niti ne razmišljamo, saj nam to ne bi prineslo nič pozitivnega. Skušamo se osredotočiti na vsako posamezno tekmo in trening. Zaenkrat nam gre dobro, kiks proti Sutjeski pa smo hitro popravili, tako da smo lahko zadovoljni z  izkupičkom v regionalni ligi. Pomembno je, da se po vsakem spodrsljaju hitro poberemo."

Ste si že podrobno ogledali posnetke vaših jutrišnjih tekmecev?

"Pogledali smo si krajši videoposnetek, bolj natančno pa bomo italijansko moštvo analizirali na zadnjih treningih. Kot sem uspel videti, gre za zelo energično zasedbo, ki ima v svojih vrstah kar nekaj Američanov, tako da lahko pričakujemo zelo dinamično tekmo. Upam, da se bomo prikazali v pravi luči in našli pravi odgovor na njihovo agresivno igro."

S kakšnimi cilji se podajate v evropske tekme?

"Menim, da moramo na domačem parketu čim dražje prodati svojo kožo, oziroma pred svojimi navijači nabirati zmage, medtem ko bomo na gostovanjih skušali presenetiti. Gre za zelo kakovostno tekmovanje, tako da težave z motivacijo zagotovo ne bodo prisotne. Če bo možno, bomo napadali uvrstitev v drugi krog Eurocupa."

Ste se že udomačili v vlogi najbolj izkušenega igralca in kapetana zasedbe?

"Malce se še lovim, a sem s prikazanim v minutah, ki mi jih nameni trener, lahko zadovoljen. Kot kapetanu mi še ni bilo potrebno velikokrat povzdigniti glasu. Predvsem po domačem porazu proti Sutjeski smo si v slačilnici povedali določene stvari in vse skupaj hitro uredili. Moštvo je dobro odreagiralo in po tisti tekmi zabeležili dve zmagi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.