Avto
15 ogledov

Iz Kopra ultralahka zavorna stopalka

Nova stopalka za zavoro Cimos
Razvojni inženirji Cimosa so uspeli izdelati popolnoma funkcionalen prototip pedala zavore iz aluminijeve pločevine, ki je izredno lahek, a kljub temu zadošča vsem varnostnim kriterijem.

Koprsko podjetje kljub težkemu finančnemu položaju očitno še naprej razvija področje inovacij. Tako nadaljujejo z razvojem naprednih komponent, ki jih bodo vgrajevali v nova vozila. V vlogi enega najpomembnejših razvojnih dobaviteljev na področju pedalnih sklopov tako izboljšujejo svoje kompetence in konkurenčnost z razvojem ultra lahkih komponent.

Z integracijo naprednih pristopov načrtovanja oblike izdelka in njegovega proizvodnega procesa, ki so v celoti podprti z verodostojnimi računalniškimi simulacijami, so Cimosovi razvojni inženirji uspeli izdelati popolnoma funkcionalen prototip pedala zavore iz aluminijeve pločevine.

Stara stopalka za zavoro | Avtor: Cimos Cimos

Gre za izredno lahek pedal zavore, saj je njegova masa glede na konvencionalno rešitev zmanjšana za 50 odstotkov, a kljub temu zadošča vsem kriterijem, vključno s tem, da zdrži vse izredne obremenitve, ki se lahko pojavijo ob trku vozila.

Kot so spomnili v Cimosu, so vodilni evropski proizvajalci usmerjeni k razvoju vse lažjih vozil, saj prav masa avtomobila najpomembneje vpliva na njegove "performanse", med katerimi sta na prvem mestu poraba goriva in izpusti ogljikovega dioksida.

Izdelava omenjenega prototipa za Cimos pomeni nove možnosti na trgu, kjer konkurenca še zdaleč ne dosega tako dobrega razmerja med maso, funkcionalnostjo in ceno, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.