Svet
10 ogledov

"Čimprej želimo stati na odru Bataclana"

Pariz EPA
Skupina Eagles of Death Metal, ki je nastopala v dvorani Bataclan v Parizu, prizorišlu najbolj smrtonosnega napada, se želi vrniti na oder Bataclana. "Navdihuje nas junaštvo ljudi, ki smo mu bili priča," pravijo.

"Naši prijatelji so prišli sem poslušati rock and roll in so umrli. Želim se vrniti in živeti," je povedal pevec in vodja skupine  Eagles of Death Metal, ki je 13, novembra nastopala v nabito polni pariški dvorani Bataclan. Nekaj pred deseto  uro so v stavbno vdrli trije oboroženi moški in ubili 89 ljudi. Napad na Bataclan je bil eden od koordiniranih terorističnih napadov na Pariz v katerih je bilo ubitih 129 ljudi.   

"Postavili so se pred njih in jih ščitili"

pevec,  Eagles of Death Metal, | Avtor: EPA EPA
Kljub strahovitim napadom se skupina želi čim prej vrniti na pariški oder. "Želim biti prvi, ki bo igral v Bataclanu, ko ga bodo ponovno odprli," je v intervjuju za Vice povedal pevec Jesse Huges.   

"Navdihuje nas junaštvo, kateremu smo bili priča," pravi pevec “Eden glavnih razlogov, da je v napadu bilo ubitih toliko ljudi, je dejstvo, da številni niso hoteli zapustiti svojih prijateljev," pravi Huges, ki je bil priča masakru. "Postavili so pred njih in jih ščitili."

“Onemiš, ko vidiš vsa imena ubitih ljudi," je povedal Josh Homme, eden od ustanoviteljev skupine, ki pa ni bil na nastopu v Parizu. "Toliko imen, težko je verjeti ...Bog naj čuva njihove starše. Želel bi spregovoriti z vsakim od njih."

Člani skupine so napadalcem uspeli pobegniti, štirje njihovi sodelavci, med njimi britanski manager, pa so v napadih umrli.  

Pariz | Avtor: EPA EPA

Iz oči v oči z napadalcem

Pevec skupine je, kot je opisal v intervjuju, po začetku streljanja bežal v slačilnico, kjer je bilo njegovo dekle, nato pa se znašel z oči v oči z napadalcem in pobegnil v drugo smer. Basist je skupaj z nekaj oboževalci zatočišče našel v zaodrju, za las je strelom ubežal mešalec zvoka. Kot opisuje, je strelec gledal vanj, vendar pomeril v mešalno mizo.

Ogledate si lahko pogovor s člani skupine v angleščini:

 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.