Šport > Nogomet
13 ogledov

Ciprčani ne dajo miru: Maribor je odvratna ekipa

APOEL Nikozija Real Madrid Liga prvakov četrtfinale navijači EPA
Ciprski Apoel v letošnji sezoni ne bo osvojil evropskega naslova, mirno pa jim lahko po torkovi tekmi v Ljudskem vrtu podarimo naslov za najslabše poražence.

Takoj po tekmi so se na uradni profil Maribora na Facebooku zgrnili številni jezni navijači Apoela Nikozije, ki so se spustili v prerekanje s privrženci vijoličastih. Ti so v torek slavili uvrstitev vijoličastih v play-off Lige prvakov, medtem ko so se morali Ciprčani zadovoljiti s kvalifikacijami za Evropsko ligo.

"Nisem še videla bolj zanič ekipe na svetu ... Upam, da niste ponosni na svojo zmago!!! Maribor nima nikakršnih možnosti, da bi prišel še višje!! Samo srečo imate in pokazali ste, da ste najbolj odvratna ekipa na svetu ... Z ljubeznijo s CIPRA!" je v "cipergleščini" zapisala ena izmed privrženk Apoela, slovenski uporabniki pa ji niso ostali dolžni.

"Apoel Hollywood"

Ciprske prvake so prekrstili v "Apoel Hollywood", medtem ko je Štajercem s pesmijo Simply the Best ameriške pevke Tine Turner čestital tudi biatlonski šampion Jakov Fak. Na socialnih omrežjih so se mu pridružili številni drugi slovenski športniki – Anže Kopitar, Jure Košir ...

"Čestitke za napredovanje in srečno na poti do zvezd. @nk_maribor @ChampionsLeague #viole #ligaprvakov," je čivknil tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Napeto po koncu tekme pa ni bilo le na Mariborovem Facebooku, temveč tudi v novinarskem centru.

Novinarji branili slovensko čast

Tam so jezni ciprski novinarji napadali trenerja Anteja Čačića zaradi domnevno pristranskega sojenja, ob posmehu lokalnih kolegov pa bi se kmalu zgodil celo fizični ciprsko-slovenski obračun.

Skupaj z bojkotom novinarske konference trenerja Paula Sérgia – izjavo je prebral kar kondicijski trener – so si Ciprčani res prislužili naziv verjetno najbolj nekulturnih gostov, ki so kdajkoli obiskali nogometni hram pod kalvarijo. To jim bo v naslednjih dveh evropskih tekmah seveda prišlo še kako prav. Čestitamo.

Komentarjev 4
  • vico 22:58 08.avgust 2013.

    koj...te pohorce.in vse ki so z njimitake igre...sramota

  • Žurnalček 17:41 08.avgust 2013.

    Štajerci , ne napihujte se preveč , kajti Apoel je vaški klub , kot je lahko tudi država z 788.888 prebivalci.

  • Aljaž Praprotnik 15:17 08.avgust 2013.

    Saj je pravilno, res pa je da sta dve različici, torej proti REALU ali proti REAL MADRIDU....razn če so že spremenili besedilo.....