Vizita za živali > Novice
260 ogledov

Čistilo za pasje ležišče in pasjo uto

Bolan pes Profimedias
Če boste uporabili agresivna čistila, bodo ta lahko škodljivo vplivala na pasjo dlako in kožo ...

Za higieno pasjega ležišča je treba redno in pravilno skrbeti, ne glede na to, ali pes spi z vami v hiši, ali zunaj v pasji uti. Pes na svoje ležišče nanese veliko umazanije, tudi med glodanjem kosti, praskanjem, slinjenjem, po ležišču hodijo z umazanimi tačkami in tako dalje.

Če pes živi z vami v stanovanju, je najbolje, če ima nekje čisto svoje ležišče, ki ga lahko enostavno očistite v stroju. Tako boste imeli še najmanj dela, stroj pa bo zaradi višjih temperatur vode uničil škodljive organizme.

Čistila lahko naredite sami

Pri pranju pa ne uporabljajte agresivnih detergentov, saj so nekateri psi nanje zelo občutljivi. Mehčalci so za pasje podloge povsem odveč, za pranje pa raje uporabite eko čistila. Če v trgovini najdete naravno čistilo, ga košček naribajte in zmešajte z žličko sode bikarbone in dvema žličkama jabolčnega kisa. Vse skupaj zmešajte z decilitrom vode in uporabite namesto detergenta.

Naravno čistilo izdelajte tudi za kužke, ki spijo v pasji uti. Skuhajte dve skodelici močnega metinega čaja, v vrel čaj pa dodajte še tri kapljice eteričnega olja klinčkov. Ko se raztopina ohladi, jo zlijte v pršilko in uporabite kot čistilo za pasjo uto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.