Avto
213 ogledov

Dirkalni C3 WRC s katerim bo Citroën lovil zgodovinski dosežek

Citroën C3 WRC
1/11
Citroën
Citroën je v Abu Dhabiju predstavil dirkalnik za svetovno prvenstvo v reliju C3 WRC. Z njim bodo lovili 100-to zmago v svetovnem reli prvenstvu. Do zdaj so jih ob osmih naslovih kaonstruktorskega prvaka osvojili 96.

En mesec pred začetkom svetovnega reli prvenstva FIA sezone 2017, ki se bo pričel z relijem Monte-Carlo, je Citroën Racing v Abu Dhabiju uradno predstavil svoj dirkalnik C3 WRC.

Dirkalnik C3 WRC povsem ustreza novemu pravilniku organizacije FIA, s katerim bo vpeljana nova generacija spektakularnih dirkalnikov World Rally Cars, simbolizira uradni povratek Citroëna v panogo, v kateri je znamka osvojila že 96 zmag in osem naslovov svetovnega prvaka.

V sezoni 2017 bo ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT nastopila z dvema do štirimi dirkalniki C3 WRC s posadkami.

280 kilovatov moči

Novi dirkalnik z 1,6-litrskim motorjem je še izboljšan. Za porast zmogljivosti, ki je napovedana za sezono 2017, je zaslužen naslednji najpomembnejši dejavnik: večja prirobnica odprtine za dovod zraka v turbokompresor, ki so jo s 33 milimetrov razširili na 36 milimetrov.

Motor ima za 20 odstotkov večjo moč oziroma dosega 280 kilovatov moči (380 KM). Razmerje moč - masa je 3,1 kilograma na konjsko moč. Vozilo tehta 1.190 kilogramov. Na drugi strani pa ima turbokompresor tlak omejen na 2,5 bara, kar pomeni, da ostane navor stabilen pri okoli 400 Nm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.