Šport
36 ogledov

Liverpool v 97. minuti do točke z igralcem manj

Martin Škrtel EPA
V derbiju 17. kola je Liverpool zadel v 97. minuti in tako izsilil točko na domači zelenici proti Arsenalu. V soboto je Manchester City doma ugnal Crystal Palace in ima zdaj s tekmo več enako število točk kot Chelsea.

Liverpool je v dvoboju s topničarji prevladoval v prvem polčasu in imel veliko smole, da je bil ob glavnem odmoru na semaforju izpisan rezultat 1:1. Lepo priložnost je imel sredi prvega dela igre že Lazar Marković, a je dvoboj ena na ena dobil vratar gostov Wojciech Szczęsny. Ta je klonil v 45. minuti, ko je na robu kazenskega prostora lepo prišel do strela Brazilec Coutinho in s pomočjo vratnice tudi zadel. Vendar veselje polnega Anfielda ni dolgo trajalo. Že v naslednjem napadu je imel Arsenal prosti strel, po podaji v kazenski prostor pa je z glavo pred gol podal Mathieu Flamini, njegov soimenjak Debuchy pa je preskočil slovaškega branilca Martna Škrtela in postavil končni izid prvega dela igre.

Precej bolj odločno so Londončani krenili v drugi polčas, po enakovrednejši predstavi pa celo prišli do vodstva. Olivier Giroud je nekoliko na levi strani kazenskega prostora našel Santija Cazorlo, ta mu je vrnil podajo, Francoz pa je močno ustrelil in skozi noge premagal Brada Jonesa. Topničarji so se zadovoljili z vodstvom, Arsene Wenger pa je potegnil nekaj defenzivnih potez. To se mu ni obrestovalo, saj je v 97. minuti po kotu z glavo zadel Škrtel. Takrat so domači že igrali z desetimi nogometaši, saj je Fabio Borini na začetku sodnikovega podaljška prejel drugi rumeni karton. V stoti minuti je Cazorla nevarno streljal, Jones se je izkazal, gostje pa tudi odbito žogo niso uspeli spraviti v mrežo domačih.

V derbiju severnega dela Anglije je osovraženi Sunderland slavil na zelenici Newcastla. Edini zadetek je v 90. minuti zabil Adam Johnson in tako na najboljši način okronal odličen protinapad črnih mačk.

City uspešen pri lovu, zdaj na potezi Chelsea

David Silva | Avtor: EPA EPA
Manchester City je z zanesljivo zmago proti Crystal Palacu na lestvici točkovno ujel Chelsea, ki bo svojo tekmo 17. kola odigral šele v ponedeljek. Meščani so se proti orlom še mučili v prvem polčasu, na začetku drugega dela igre pa je dvakrat v polno zadel David Silva. Hitro po glavnem odmoru je bil uspešen s pomočjo gostujočega igralca Scotta Danna, ki ga je žoga zadela in nato v loku poletela preko nemočnega vratarja Juliana Speronija, za drugi zadetek pa je z leve strani natančno v kazenski prostor podal Aleksandar Kolarov. Španec je sicer dosegel svoja prva zadetka od 25. oktobra.

Londončanom so v drugem polčasu razveljavili zadetek, osmo zaporedno zmago Cityja v vseh tekmovanjih pa je ob koncu tekme potrdil še Yaya Toure. Pred šestimi koli so sinjemodri za Chelseajem sicer zaostajali za devet točk, zdaj pa so jih vsaj za par dni tudi ujeli na lestvici.

Niz Unitedovih zmag prekinjen

Manj zadovoljni so zelenico zapuščali Cityjevi mestni tekmeci, Manchester United je pri Aston Villi iztržil le točko. Domači so od 65. minute igrali le z desetimi možmi, saj je Gabriel Agbonlahor prejel rdeči karton po prekršku nad nekdanjim članom birminghamskega kluba Ashleyjem Youngom.

Gostitelji so po izjemnem strelu Christiana Bentekeja povedli v 18. minuti dvoboja, v 53. minuti pa je premoč gostov z glavo okronal 'Radamel Falcao. Po Agbonlahorjevi izključitvi bi lahko za popolni preobrat poskrbel Michael Carrick, vendar je bila žoga po njegovem poizkusu zbita z golove črte. Rdeči vragi so pritiskali na domača vrata, vendar si večjih priložnosti nato niso več pripravili, nekakrat pa so zagrozili tudi domači, vendar se rezultat ni spremnijal. Po šestih zmagah se je United tako moral zadovoljiti le s točko.

Premier League, 17. kolo:

Manchester City : Crystal Palace  3:0 (0:0)
Silva 49., 61., Toure 81.

Aston Villa : Manchester United  1:1 (1:0)
Benteke 18.; Falcao 53.

Hull City : Swansea City  0:1 (0:1)
Ki 15.

QPR : WBA  3:2 (2:1) 
Austin 24./11-m, 48., 86.; Lescott 10., Varela 20.

Southampton : Everton  3:0 (1:0)
Lukaku 38./ag, Pellè 65., Jošida 82.

Tottenham : Burnley  2:1 (2:1)
Kane 21., Lamela 35.; Barnes 27.

West Ham : Leicester City  2:0 (1:0)
Carroll 24., Downing 56. 

Newcastle : Sunderland  0:1 (0:0)
Johnson 90.

Liverpool : Arsenal  2:2 (1:1)
Coutinho 45., Škrtel 97.; Debuchy 45., Giroud 64.

Ponedeljek:
Stoke City - Chelsea

Lestvica:
1. Chelsea 39 (-1)
2. Manchester City 39
3. Manchester United 32
4. West Ham United 31
5. Southampton 29
6. Arsenal 27
7. Tottenham 27
8. Swansea City 25
9. Newcastle 23
10. Liverpool 22
11. Everton 21
12. Aston Villa 20
13. Stoke City 19 (-1)
14. Sunderland 19
15. WBA 17
16. QPR 17
17. Crystal Palace 15
18. Burnley 15
19. Hull City 13
20. Leicester City 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.