Šport > Nogomet
24 ogledov

City ob naslov tudi zaradi Guardiole

manuel pellegrini EPA
Trener Manchester Cityja meni, da jih je novica o prihodu Pepa Guardiole posredno stala premierligaškega naslova.

Manchester City je v soboto visoko premagal Chelsea (3:0), kljub tretjemu zaporednemu ligaškemu uspehu pa ostaja trdno prikovan na tretje mesto lestvice, kjer ima pet točk zaostanka za drugovurščenim Tottenhamom. Vodilni Leicester City mu beži za neulovljivih 13 točk.

Trener Manuel Pellegrini, ki ga bo po koncu sezone nasledil Pep Guardiola, je priznal, da je ekipa zabeležila nekaj nepričakovanih porazov, k čemur naj bi izrazito pripomogla oznanila, ki se nanašajo na prihodnjo sezono.

''Februarja smo iz različnih razlogov izgubili dve pomembni tekmi proti Leicestru in Tottenhamu. Dve tekmi, zaradi katerih nismo v igri za naslov,'' je povedal odhajajoči trener Cityja.

pep guardiola | Avtor: EPA EPA
''Jezen sem, saj nismo pričakovali, da bomo ti dve tekmi izgubili. Obstaja več razlogov, zakaj se je to zgodilo. V začetku februarja se je pojavila novica o menjavi trenerja, novice o tem, kateri igralci bodo ostali in druge reči, ki so zapolnile glave igralcev,'' je dodal Čilenec.

''Igralcem ni lahko, ko v časopisih prebirajo, kaj se bo dogajalo prihodnje leto, kdo odhaja oziroma prihaja. Težko se je osredotočiti,'' je zaključil Pellegrini.

Sinjemodri so po številu točk (60) poravnani z Arsenalom, ki je v nedeljo remiziral s Crystal Palacom (1:1). Do izteka angleškega prvenstva so samo še štirje krogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.