Svet
3 ogledov

Civiliste evakuirali iz Homsa

Porušeni Homs Reuters
Iz Homsa so evakuirali več kot 600 civilistov.

Iz Homsa so danes evakuirali več kot 600 ljudi, humanitarne organizacije pa so v mesto prav tako dostavile dodatne zaloge humanitarne pomoči.

Po navedbah opozicijskih virov so vladne sile z minometno granato zadele skupino civilistov, ki je čakala na evakuacijo, pri čemer so umrle štiri osebe, deset ljudi pa je bilo ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nov krog pogajanj sprtih strani

Delegacija sirskega režima je danes prispela v Ženevo na nov krog pogajanj s predstavniki opozicije, je poročala sirska državna televizija. Pogajanja naj bi se nadaljevala v ponedeljek, deset dni po koncu prvih mirovnih pogovorov, ki niso prinesli preboja.

Sprti strani sta sicer še vedno daleč na nasprotnih bregovih glede osrednjih tem pogovorov. Opozicija vztraja, da bi se morali osredotočiti na oblikovanje predhodne sirske vlade brez sedanjega predsednika Bašarja al Asada, medtem ko režimska delegacija poudarja boj proti "terorizmu".

Sirska vlada je sicer v četrtek presenetljivo pristala na prekinitev bojev okoli enklave v središču Homsa, da bi tja lahko dostavili nujno potrebno pomoč in evakuirali civiliste, ki želijo oditi. Odločitev je sicer v soboto zasenčilo streljanje na humanitarni konvoj v Homsu, za katero sta strani obtožili ena drugo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.