Slovenija
109 ogledov

Člani sveta OI zahtevajo razrešitev generalnega direktorja Janeza Remškarja

Slovenija 19.12.2013 onkoloski institut, hisna preiskava na upravi klinicnega ce Saša Despot
Svet Onkološkega inštituta bo v sredo razpravljal o dosedanjem delu generalnega direktorja Janeza Remškarja, oziroma o zahtevi za njegovo rezrešitev pod katero je podpisan tudi Erik Brecelj.

Svet Onkološkega inštituta (OI) bo v sredo obravnaval zahtevo za odstavitev generalnega direktorja Janeza Remškarja, ki so jo vložili nekateri člani sveta OI.

Ljubljana 01.04.10 Janez Remskar, ministrstvo za zdravje, ZZZS, izjava, Foto: De | Avtor:  Foto: Dejan Mijovic Foto: Dejan Mijovic
Remškar je bil za generalnega direktorja OI imenovan leta 2013, pred tem je bil direktor Jeseniške bolnišnice, kjer je odstopil zaradi smrti novorojenčka po napaki porodničarja, kasneje je vodil direktorat na ministrstvu za zdravje in bil predsednik predsednik sveta zavoda OI.

Brecelj: Nisem faktor, zaradi katerega bi odstavljali direktorja

Po nekaterih informacijah naj bi bil razlog zahteve za odstavitev vročitev pisnega opozorila kirurgu Eriku Brecljukar med opearcijo, vendar Brecelj pravi, da to ni osnovna podlaga za zahtevo za odstavitev Remškarja. "Vročitev opomina med samo operacija kaže sicer na to, da direktor nima empatije do bolnikov, vendar pa jaz nisem faktor, zaradi katerega bi odstavljali generalnega direktorja," pravi Brecelj. Razlog za zahtevo za odstavitev Remškarja naj bi bil v slabem vodenju OI. 

Brecelj bolnika slabo informiral?

(Foto: Saša Despot) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Breclju so sredi junija vnovično opozorilo zaradi kršitve delovnih obveznosti, ki pri ponovni kršitvi dopušča možnost odpovedi pogodbe o zaposlitvi, vročili med operacijo. Brecelj naj bi po navedbah Remškarja, bolnika neustrezno informiral in tako pri njem vzbudil občutek, da je bil prikrajšan za zanj najuspešnejše zdravljenje, poroča Delo. "Še vedno se me hočejo znebit. Postal sem tako moteč, da me skušajo umakniti iz medicine," komentira Brecelj, ki že vrsto let opozarja na napake na OI, nedavno pa so ga onkološki bolniki izbrali zaznanilca upanja -  za enega od zdravstvenih delavcev, ki še posebej izstopajo s toplim odnosom do bolnikov.

Prijava Remškarja na zdravniško zbornico

Zaradi vročitve pisnega opozorila kirurgu Eriku Breclju kar v operacijski dvorani je zdravniška zbornica prejela tudi pobudo za tožbo proti Remškarju, poroča STA. Tožilca zdravniške zbornice je o tem obvestil radilog Peter Sokolič, ki je tako ravnanje označil kot "človeško nizkotno, etično in moralno obsodbe vredno" ter v neskladju s Hipokratovo prisego. Sokolič je opozoril, da je bila s tem prizadeta koncentracija kirurga med operacijo, kar pomeni tveganje za bolnika na operacijski mizi. "Ne nameravam se spuščati v antagonizme med uslužbenci onkološkega inštituta, gre mi le za varnost bolnikov," pravi Sokolič.

Možina: Otroški vrtec

slovenija 27.11.13, Andrej Mozina, predsednik zdravniske zbornice Slovenije, int | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Vedno nove prijave in pritožbe celovitega problema na OI ne bodo rešile," je za Delo ocenil predsednik Zdravniške zbornice Andrej Možina, ki prijavo tožilcu zdravniške zbornice ocenjuje kot nadaljevanje neurejenih odnosov na OI. Poudarja, da če med zdravniki ni volje za ureditev odnosov na OI, tudi ZZS ne more pomagati, prijava pa ga spominja na otroški vrtec. Sam prav tako meni, da je vročanje opozoril v operacijski dvorani nesprejemljivo.

 

Glede preiskave Domančičeve metode še brez odgovorov

Zdenko Domančič | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Na Zurnal24.si sicer še vedno čakamo tudi na odgovore v zvezi z raziskavo o uspešnosti metode Zdenka Domančića. Vodstvo OI nam namreč še vedno ni odgovorilo, zakaj raziskava ni bila registrirana v tajništvu za raziskovanje na OI in zakaj o izsledkih niso obvestili bioenergetika Domančića, ki sicer trdi, da so laboratorijski preiskusi pokazali, da njegova metoda deluje. Članek o tem lahko preberete tukaj.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 13
  • dragec 20:47 13.julij 2015.

    Misliš tvojo...

  • kapibara 19:25 13.julij 2015.

    Kor bavĆarja.. ? Bi pa najmanj tako moral biti bolan..

  • Lavdan 19:04 13.julij 2015.

    Človek dobi občutek, da je tale Brecelj ena večna zgaga. Naj ga že hudiča postavijo za direktorja, pa bodo videli. Mislim da ljudje, ki preko medijev perejo umazane cunje kolektiva, tja ne spadajo. Nad Remškarjem je pa tudi menda še ...prikaži več kdo, da ga odstavi, če ni dober.