Šport > Košarka
36 ogledov

Cleveland doma nič kaj gostoljuben

lebron james EPA
Košarkarji Cleveland Cavaliers so v peti tekmi finala vzhodne konference doma premagali Toronto Raptors s 116:78 in povedli s 3:2 v zmagah.

Ko je v tretji minuti pete finalne tekme vzhodne konference najmočnejše košarkarske lige na svetu Bismack Biyombo zadel za vodstvo Toronto Raptors s 7:6, si nihče v dvorani verjetno ni mislil, da bo to zadnje vodstvo gostov na tekmi.

Toda do konca četrtine so košarkarji iz Toronta dosegli le še 12 točk, na drugi strani pa so bili domači skorajda nezaustavljivi. Ob LeBronu Jamesu je bil bil v napadu razpoložen še Kevin Love in po koncu uvodne četrtine je Cleveland vodil s 37:19.

Z dobro igro v obrambi in učinkovito v napadu so domačini nadaljevali tudi v drugi četrtini, saj so svojo prednost povečali na 31 točk (65:34), s tem pa je bila tekma praktično odločena. V nadaljevanju je domači trener Tyronn Lue odpočil nekatere nosilce igre, s porazom pa so se sprijaznili tudi gostje, ki so zatajili v vseh elementih igre. Njihov met iz igre je bil 39,1 odstoten (27:69), za tri točke le 17,6 odstoten (3:17), imeli so le 27 skokov, zato pa je Cleveland iz igre metal kar 44:77, za tri točke 10:21, k temu je dodal še 48 skokov.

"Čeprav smo pred dvema dnevoma izgubili, v ekipi ni bilo nobene panike. Sam sem zelo izkušen igralec, zato vem, da je treba v takšnih trenutkih ohraniti mirno glavo. Imel sem popolno zaupanje v soigralce, od prve minute naprej smo igrali agresivno, predvsem to velja za Kevina Lovea in prav on nas je potegnil za sabo," je po zmagi svoje ekipe dejal James, ki je dosegel 23 točk, imel pa je še osem asistenc in šest skokov.

Najboljši strelec v domači ekipi je bil s 25 točkami Love, dve manj pa je ob Jamesu dosegel še Kyrie Irving, z desetimi skoki se je izkazal Tristan Thompson. V nerazpoloženi gostujoči ekipi je DeMar DeRozan dosegel 14 točk, eno manj pa Kyle Lowry.

Šesta tekma bo na sporedu v noči na soboto v Torontu. V finalu zahodne konference Oklahoma City Thunder vodi s 3:1 v zmagah proti Golden State Warriors. Peta tekma bo na sporedu v noči na petek v Oaklandu.

Liga NBA, polfinale, izidi:

Vzhod

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 116:78 /3:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.