Šport > Košarka
14 ogledov

Cleveland in Washington napredovala

lebron james EPA
Košarkarji Clevelanda in Washingtona so se uvrstili v drugi krog končnice severnoameriške lige NBA, potem ko so s 4:0 v zmagah odpravili Boston oziroma Toronto.

Cleveland je ponoči na četrti tekmi v gosteh zmagal s 101:93, Washington pa doma s 125:94. V dvoboju San Antonia in Los Angeles Clippers je v zmagah izenačeno na 2:2, potem ko so Kalifornijci danes ponoči v gosteh zmagali s 114:105, v obračunu Dallasa in Houstona pa s 3:1 v zmagah vodi slednji, telički so se namreč obdržali v igri z zmago s 121:109.

Prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James je ob zmagi dal 27 točk, Kyrie Irving jih je prispeval šest manj. Konjeniki so ostali brez tretjega pomembnega člena ekipe. Kevin Love si je v prvi četrtini izpahnil ramo in bo po prvih ocenah odsoten vsaj dva tedna. Tekma se je dodobra razživela v tretji četrtini, ko je J.R. Smith v obraz udaril Jaeja Crowderja in na ta način končal tekmo.

''Nisem imel zlobnih namenov. Nisem ga poskušal poškodovati. To ni moj način igre in na žalost sem razočaral svoje soigralce. Vseeno smo napredovali, a občutek pred naslednjim krogom ni najlepši,'' je po tekmi povedal Smith, ki ga najverjetneje čaka kazen.

Pri Bostonu sta po 21 točk dala Isaiah Thomas in Jared Sullinger. Cleveland čaka boljša ekipa iz obračuna med Chicagom in Milwaukeejem; biki vodijo s 3:1 v zmagah.


"Zadeve so se malo skrhale. Četrta tekma je bila psihično najbolj zahtevna od vseh,"
je menil Irving, Thomas pa je dodal: "Vsi smo moški. Nimamo kaj jokati. To je končnica. Gremo naprej."

Napredovanje si je zagotovil tudi Washington. Največ točk, 23, je dal Bradley Beal, Marcin Gortat je 21 točkam dodal še 11 skokov. John Wall strelsko ni bil tako razpoložen, dosegel je 14 točk, je pa prispeval deset podaj. Čarovnike v nadaljevanju čaka zmagovalec obračuna Atlanta - Brooklyn, prva ekipa vodi z 2:1 v zmagah.

Chris Paul je LA Clippers obdržal v igri, saj je njegova ekipa proti branilcem naslova San Antonio Spurs tudi po zaslugi njegovih 34 točk izenačila serijo na 2:2 v zmagah. Blake Griffin je 20 točkam dodal še 19 skokov. Los Angeles bo imel na peti tekmi prednost domačega igrišča. Pri ostrogah se je s 26 točkami izkazal Kawhi Leonard, Tim Duncan je dal 22 točk in 14 skokov.

Dobro predstavo je prikazal Monta Ellis, ki je ob zmagi Dallasa proti Houstonu dosegel 31 točk, J.J. Barea je prispeval 17 točk in 13 podaj. Houston je zaostajal že za 24 točk, v zadnji četrtini mu ni pomagal niti Josh Smith, ki je dal 18 od 23 točk. James Harden je sicer dosegel 24 točk.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 93:101 /0:4/
Washington Wizards : Toronto Raptors 125:94 /4:0/


Zahod:

San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 105:114 /2:2/
Dallas Mavericks : Houston Rockets 121:109 /1:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.