Avto
531 ogledov

Clio IV že nosi napis Made in Slovenia

Renault clio GT line Renault
Prenovljenega clia znova proizvajajo tudi v Novem mestu. Proizvodnja raste polagoma, saj primanjkuje delavcev.

V Revozu uresničujejo napovedi, saj so že zagnali proizvodnjo najbolj priljubljenega modela med Slovenci. Renault clio tako že nekaj tednov za svoje rojstno mesto poleg turške Burse in francoskega Flinsa navaja tudi Novo mesto.

Renault clio se tako po dveh letih, odkar so dokončno ustavili proizvodnjo druge generacije, ki je bila takrat namenjena le še za severnoafriško tržišče, znova vrača in sicer že po medgeneracijski prenovi četrte generacije. S tem so pri Renaultu sprostili proizvodnje kapacitete v ostalih dveh tovarnah, hkrati pa zapolnili proste zmogljivosti v Revozu, kjer so doslej proizvajali le modela renault twingo ter smart forfour. Njuna skupna proizvodnja pa daleč zaostaja za rekordom, ko je v obdobju izdelave clia iz Revoza na leto prišlo tudi po 212 tisoč avtov. Lani so izdelali slabih 134 tisoč avtov, vpeljava clia 4 pa bo pomenilo dvig proizvodnje za do 40 odstotkov, kar pomeni, da se bo letošnja proizvodnja lahko znova približala mejniku 200 tisoč. 

Kot so pri Revozu pojasnili za zurnal24.si, te dni že izdelajo po nekaj cliov na dan, proizvodnjo pa postopoma povečujejo in naj bi do konca maja že dosegala predvideno serijsko proizvodnjo. Za dosego tega cilja pa morajo premostiti še določene težave, povezane z vzpostavljanjem polne nočne izmene, saj ustrezne kandidate za delo v Revozu pridobivajo težje od pričakovanj.

Revoz spada med največje slovenske izvoznike, od njega so odvisna številna delovna mesta slovenskih dobaviteljev.

V Sloveniji so lani registrirali 3.854 cliov, kar je daleč največ med posameznimi modeli. Clio je že dolga leta najbolj priljubljen model pri nas.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.