Avto
17 ogledov

Cliotu RS v rezervoar nasuli popra

Renault clio RS 220 trophy
1/4
Renault
Clio RS je dobil še močnejšo in bolj zmogljivo različico trophy.

Kar se je pričelo šušljati šele pred nekaj dnevi, je sedaj potrjeno, saj so v Ženevi pri Renaultu v senci novega kadjarja razkrili tudi clia RS 220 trophy. 

  • Poglavitne novosti Ženeve 2015 si oglejte TUKAJ

Kot že ime pove, ima namesto 200 sedaj pod pokrovom 220-glavo konjenico (162 kW), hkrati pa je navor povečan za 10 Nm na 260 Nm oziroma za kratek čas na 280 Nm. Boljše zmogljivosti so dobili z večjim turbom in spremenjenim vstopiščem zraka, zvišali so tudi rdeče polje motorja s 5.600 vrtljajev na kar 6.800 vrtljajev. Avto ima tudi lahki titanov izpuh, ki pripomore k boljšim zmogljivostim in zvoku. Da, uganili ste, tako kot pri meganu RS trophy jim ga dostavlja Akrapovič. 

Pobrkljali so tudi po podvozju, ki je sedaj še bližje tlom in trše nastavljeno, ostaja pa dvosklopčni menjalnik, ki je bil doslej deležen kar nekaj kritike. Nekoliko so ga izpopolnili, tako da prestavlja za 30 odstotkov hitreje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.