Šport > Košarka
14 ogledov

Vujačić pomagal Clippersom do najvišje zmage

Paul Los Angeles Clippers Philadelphia 76ers liga NBA Reuters
Druga najboljša ekipa Lige NBA, Oklahoma City Thunder, je v nedeljo zvečer doma ugnala New York Knicks (112:100). Brez nastopa Bena Udriha Saša Vujačić izvrstno izkoristil ponujeno ob zmagi Los Angeles Clippers doma proti Philadelphii.

Medtem ko je blestel zvezdnik Oklahome Kevin Durant z 41 točkami, desetimi skoki in devetimi podajami, na drugi strani slovenski branilec Beno Udrih spet edini v moštvu ni dobil priložnosti za igro.

Pri Oklahomi City Thunder so pričakovali veliki dvoboj najboljših strelcev lige, a je tisti iz New York Knicks razočaral. Carmelo Anthony je prispeval zgolj 15 točk, medtem ko je Durant svoj sloves upravičil. Na 31 tekmah v sezoni je dosegel vsaj 30 točk, s čimer je v samem vrhu.

Tudi dva premalo

"V obrambi lahko nadenj pošlješ dva moža, a kaj ko je v zadnjem času Kevin tudi odličen podajalec. Svoje soigralce poišče na vsakem koncu igrišča. Nocoj je bil dober, zelo dober," je nemoč priznal trener gostov Mike Woodson.

Uspešnejši kot Newyorčani so bili Los Angeles Clippers, ki so s kar 123:78 premagali Philadelphio 76ers, kar je zmaga z največjo razliko v zgodovini franšize. Pri zmagi je sodeloval tudi Saša Vujačić, ki je v devetih minutah zbral pet točk, tri skoke, ukradeno žogo in tri izgubljene žoge.

Orlando zdržal proti Indiani

Blake Griffin je za zmagovalce dosegel 26 točk, DeAndre Jordan pa je pod obročema pobral 20 žog. Da bo to zgolj enosmerni promet, je bilo jasno že po prvi četrtini, ki so jo Kalifornijci, h katerim se je po poškodbi vrnil branilec Chris Paul, dobili s kar 46:15.

Vodilna ekipa lige Indiana Pacers je izgubila pri Orlando Magic z 92:93. Pacersi so še 37,7 sekunde pred koncem zaostajali zgolj za dve točki, razpoloženi Paul George (27 točk) je nato poskusil z novim metom za tri točke, a zgrešil. Na drugi strani so domači zadeli prosti met, Indiana je še dosegla koš s polaganjem 14,9 sekunde pred koncem, a to je bilo tudi vse, kar ji je uspelo.

Liga NBA, rezultati:

Oklahoma City Thunder : New York Knicks 112:100
Udrih (Knicks) ni igral.

Los Angeles Clippers : Philadelphia 76ers 123:78
Vujačić (Clippers) 5 točk, 3 skoki, ukradena žoga in 3 izgubljene žoge v 9 minutah.

Los Angeles Lakers : Chicago Bulls 86:92
Boston Celtics : Dallas Mavericks 91:102
Brooklyn Nets : New Orleans Pelicans 93:81
Cleveland Cavaliers : Memphis Grizzlies 91:83*
Orlando Magic : Indiana Pacers 93:92
Washington Wizards : Sacramento Kings 93:84
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.