Svet
22 ogledov

CNN: Ljubljana lahko tekmuje z Dunajem in Prago

Tromostovje Shutterstock
V letu 2015 vstaja slovenska zvezda, ugotavlja CNN, ki ima v hvalospevu o Sloveniji spet težave z geografijo.

V včeraj objavljenem članku CNN ugotavlja, da so turisti Slovenijo v preteklosti obiskovali (pre)redko, letošnje obletnice in kulturni dogodki pa vabijo bolj, kot kdaj koli prej. Ljubljana praznuje dvojno obletnico, dva tisoč let Emone in 120 let obnove po rušilnem potresu.

Slovenije v 2015 ne smete zamuditi!

"Zaradi bogatega programa in brezčasno lepe pokrajine Slovenija v letu 2015 ne smete spregledati," v ugotavlja Anita Isalska, ki je CNN članek opremila s fotografijami Pirana, Ljubljane, gledališkega dogajanja v Škofji Loki, ptujskega pustnega festivala, človeške ribice, Bleda, idrijske čipke, najstarejše trte v Mariboru, Triglava in Šenruperta. 

Ob bok Dunaju in Pragi

"Moderna Ljubljana se glede lepote lahko postavi ob bok Dunaju in Pragi," še ugotavljajo na CNN, kjer poleg lepot in posebnosti Ljubljane podrobno opišejo še kurentovanje na Ptuju, jamska bitja v Postojni, romantične legende iz Bleda, škofjelošji Pasijon, Idrijo, mariborsko vinarstvo, šentupertsko vaško okolje s kozolci in piransko kulinarično fuzijo. "Nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan je osvojitev najvišje gore Triglav razglasil kot dolžnost vsakega Slovenca," še pravi avtorica, ki vabi na kolesarjenje po čudovitem Triglavskem parku.

15 kilometrov od nemške meje leži Bled ...

Seveda pa CNN ne bi CNN, če ne bi nekoliko zamešal geografskih pojmov. "Samo 15 kilometrov od slovenske meje z Nemčijo, med Julijskimi Alpami in kilometri gozdnatih površin leži Blejsko jezero," razlaga CNN-ova urednica, specializirana za Evropo in nekonvencionalna potovanja.

Kljub slabemu znanu geografije pa se je urednica izkazala v poznavanju številnih slovenskih znamenitosti in legend, tako tudi z blejsko tradicijo po kateri bo zakon gotovo uspel, če bo ženin sposoben nevesto nesti na rokah od pomola do cerkve na otoku. 

Komentarjev 7
  • Radovan Mikolic 17:45 06.marec 2015.

    Med tem, ko tukajle komentatorji pametujete so na CNN napako že popravili. Na zurnal24 pač ne.

  • Ferluci 18:46 05.marec 2015.

    ..in čefurje za bogove!

  • dragec 17:41 05.marec 2015.

    jaz imam slovence za avstrijske lakeje