Šport > Nogomet
67 ogledov

Coca-Cola in McDonald's zahtevata odstop Blatterja

Sepp Blatter EPA
Coca-Cola in McDonald's, dva od pokroviteljev z najdaljšim stažem sodelovanja s Fifo, zahtevata takojšen odstop Seppa Blatterja.

Švicarske oblasti so začele preiskovati predsednika Fife Seppa Blatterja, ki je osumljen korupcije in kriminalnega poslovanja. Devetinsedmdesetletni poslovnež sicer zatrjuje, da ni storil nič napačnega, a prvi veliki pokrovitelji so mu zdaj že obrnili hrbet.

"Z vsakim dnem, ki mine, je ugled Fife vse bolj in bolj umazan," so v izjavi za javnost zapisali pri Coca-Coli in dodali: "Fifa potrebuje veliko in takojšnjo reformo. To se lahko zgodi le s povsem neodvisnim pristopom. Le takojšen odhod Blatterja bi omogočil kredibilen proces reform, ki bi lahko znova prinesel zaupanje vseh, ki ljubijo ta šport."

V ločeni izjavi, ki jo je podal McDonald's, pa je zapisano: "Dogodki v zadnjih tednih so le še zmanjšali ugled Fine in zaupanje javnosti v njene voditelje. Verjamemo, da bi bila najboljša rešitev za nogometno igro, če bi predsednik Sepp Blatter nemudoma odstopil s svoje položaja. S tem bi se lahko začel kredibilen proces reform."

Hitro se je nato odzval Blatterjev odvetnik Richard Cullen said: “Čeprav je Coca-Cola dragocen pokrovitelj Fife, se gospod Blatter ne strinja z njenim mnenje, njegov odstop pa ne bi bil v najboljšem interesu fife ter vsekakor ne bi pripomogel procesu reform. Zato ne bo odstopil," je sporočil Cullen.

Pri Fifi so v zadnjem času sicer suspendirali generalnega sekretarja Jeroma Valckeja zaradi namigovanj, da je skušal zaslužiti s prodajo precenjenih vstopnic za SP 2014. Tudi dolgo časa pomembni član Fife Jack Warner je bil kaznovan, dobil je doživljenjsko prepoved delovanja v nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.