Slovenija
400 ogledov

Čokolado Milka „skrčili“ za 20 g, cena nespremenjena

Milka čokolada Žurnal24 main
Oglasila se nam je bralka in se pritožila, da so tablici navadne čokolade Milka, ki je običajno tehtala 100 gramov, odvzeli petino mase in da tehta le še 80 gramov. Cena ostaja nespremenjenega, benti bralka.

V bližnji trgovini smo preverili in na polici res našli navadno čokolado Milka, ki tehta le 80 gramov. 

Družbo Mondelez International, ki je v Sloveniji med drugim zastopnik tudi za čokolade Milka, smo vprašali kdaj in zakaj so maso tablice čokolado spremenili, a nam na vprašanje niso odgovorili.

So nam pa sporočili: "Vsi naši izdelki ustrezajo enakim standardom kakovosti, ne glede na to, kje so izdelani. Vse razlike v sestavi naših izdelkov so posledica različnih predpisov in pogojev v državah ter želja lokalnih kupcev."

Zakaj cene niso znižali ne povedo 

Tudi na vprašanje, zakaj zaradi nižje mase niso znižali tudi cene čokolade, nam niso odgovorili.

Milka čokolada | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

So pa poudarili, da na vsakem trgu prodajajo portfelj izdelkov, ki najbolje ustreza potrebam kupcev in tržnim trendom na njem, kar se odraža v okusih in velikostih embalaž.   

Smo pa na trgovinskih policah zasledili druge vrste Milkinih čokolad, v velikosti običajne sto gramske tablice čokolade, z različnimi masami. 

"V redni embalaži obstaja več kot deset okusov 100 g in prav toliko okusov v 80-99 g embalaži. Različne velikosti, ki tukaj niso omenjene, so lahko prisotne tudi kot del ponudbe omejenega izdanja," pojasnjujejo v Modelezu.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • erikkk 16:42 01.februar 2016.

    ja res jim ni za zaupat ... njihova kava povzroča afte ...

  • h3o 13:53 01.februar 2016.

    potihoma tudi prodajajo thommy majonezo made in serbia- ima drugačen okus kot švicarska.

  • asmas 07:15 01.februar 2016.

    To kar govorijo pri Mondelez International,je čista laž.Kupi sem Nutelo v nemčiji in doma so mi dokazali kakšna razlika je v okusu.Tuji proizvajalci pošiljajo na naše tržišče "nam primerne" proizvode.TO JE JASNO KOT BELI DAN.kar se tiče "tehtnice" je ...prikaži veče pa tako.Večkrat kupim moko ,ki naj bi imela en kg.Parkrat sem stehtal in vedno manjka vsaj 5 dkg.glede čokolade ....nehajte jih kupovati pa bomo videli ali jo bodo pocenili.