Šport > Nogomet
23 ogledov

Collina: Çakir bi moral izključiti tudi Ferdinanda

Cakir in Rio Ferdinand Carrick Manchester United Real Madrid Liga prvakov EPA
Sporna izključitev Nanija na tekmi leta za Manchester United proti Real Madridu v osmini finala Lige prvakov je dvignila veliko prahu, saj je prav rdeči karton pomenil velik preobrat in zmago, ter napredovanje Reala v nadaljnje tekmovanje.

Turški sodnik Cüneyt Çakir, ki je Portugalcu Naniju za start s podplatom v prsi Alvara Arbeloe pokazal rdeči karton in moral zato požreti veliko krepkih besed nogometašev ter navijačev, je zaveznika našel v legendarnemu sodniku Pierluigiju Collini, ki je nadzornik sodnikov.

Pierluigi Collina bo tarča posmeha. | Avtor: Getty Images Getty Images
Nekdaj najboljši sodnik na svetu si je tekmo na Old Traffordu ogledal v živo, in je na lastne oči videl dogodek iz 56. minute, ko je turški sodnik zaradi nevarnega starta Naniju pokazal takojšnjo pot v slačilnico. Collina je odločitev Turka o rdečem kartonu pohvalil tako, da mu je dal visoko oceno za sojenje 8,2.

Še več, Italijan celo meni, da bi moral Çakir rdeči karton po tekmi podeliti tudi Riu Ferdinandu, ki mu je ploskal v obraz.

Komentarjev 1
  • bojovi 21:04 08.marec 2013.

    Rio bi moral Turka na nos, ne da mu je ploskal v obraz. Itak Turek ni hotel dati Riu rdečega, ker se dobro zaveda kaj je storil.