Šport
22 ogledov

Neverjeten rezultat v Columbusu

carey price montreal canadiens EPA
V noči na soboto so bile v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrane tri tekme.

Hokejisti Columbus Blue Jackets so se v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisali v zgodovino, potem ko so v domači dvorani z 10:0 premagali edino v tej sezoni še nepremagano ekipo, Montreal Canadiens. Cam Atkinson, Nick Foligno, Scott Hartnell in Josh Anderson so za rekordno zmago modrih jopičev, doslej jim tak podvig še ni uspel, vsak zadeli po dvakrat.

Montreal, ki je izjemno uspešno začel novo sezono prvenstva NHL in bil edina še neporažena ekipa v ligi, je še petič v klubski zgodovini izgubil za deset golov; a prvič po porazu z 1:11 proti Detroitu februarja 1995.

"Mislim, da te tekme še dolgo ne bomo pozabili. Morda sploh nikoli," je po visokem porazu dejal hokejist Montreala Brendan Gallagher: "Danes so nam gostitelji odčitali lekcijo. Ampak ... saj smo si sami krivi. Že na zadnji tekmi smo bili površni, a smo jo vseeno srečno odnesli. Danes nismo imeli takšne sreče."

Domači vratar Sergej Bobrovskij je zbral 30 obramb, po enkrat pa sta za zmago zadela še Seth Jones in David Savard.

Napeta tekma v Detroitu

Detroit Red Wings so na domačem ledu v Joe Louis Areni na razburljivi tekmi s 3:5 klonili proti Winnipeg Jets, junak večera pa je bil Brandon Tanev. Tekma je bila namreč še v zadnjih minutah tretje tretjine povsem izenačena (3:3), nato pa je na sceno stopil razpoloženi Tanev.

Kanadčan je samo 1:16 minute pred koncem tekme s svojim drugim golom večera popeljal goste v vodstvo ter Winnipegu, ki je v zadnji tretjini zaostajal z 2:3, pomagal do zmage nad rdečimi krili. "Izenačenost naše skupine je neverjetna," je po zmagi dejal Tanev: "Niti za sekundo nismo popustili. In to je bil ključ do zmage."

Ducks brez težav

Anaheim Ducks niso imeli večjih težav z gosti iz Phoenixa, saj so moštvo Arizona Coyotes ugnali s 5:1. Pri domačih je blestel Šved Rickard Rakell, ki je zbral dva gola in podajo, vratar John Gibson pa je zaustavil 21 strelov. Rakell je še drugič na zadnjih treh tekmah dosegel tri točke, vse odkar je 14. oktobra podaljšal pogodbo z Anaheimom.

Kralji Anžeta Kopitarja so tokrat počivali. Na led bodo stopili že v soboto, ko bodo v domači dvorani Staples Center v Los Angelesu gostili hokejiste Calgary Flames.

NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 10:0
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets 3:5
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 5:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.