Šport > Nogomet
57 ogledov

Conte jo bo odnesel brez kazni

Conte Juventus Atalanta Serie A EPA
Antonio Conte bo oproščen vseh obtožb o vedenju o prirejanju izidov tekem.

Imenovanje Antonia Conteje za trenerja Chelseaja je prejšnji teden zasenčilo poročilo, da italijansko sodišče zahteva pogojno šestmesečno zaporno kazen zaradi obtožb o prirejanju izidov tekem.

Nekdanji trener Juventusa je obtožen goljufije, češ da je vedel oziroma priredil izid tekme v letu 2011, ko je še v drugi ligi vodil Sieno. Conte zavrača kakršnokoli krivdo, cremonsko sodišče pa od njega zahteva še plačilo 8000 evrov. Contejevi odvetniki pa so udarili nazaj in so prepričani, da bo iz tega izšel kot zmagovalec.

"Conteju je stavniški svet popolna neznanka. Zato ga bo sodnik opral krivde," je dejal Francesco Arata, eden Contejevih odvetnikov in dodal: "Svet stav in Contejev svet sta na popolnoma različnih koncih." Conteju sicer očitajo, da je vedel za prirejanje izida na tekmi Siene in Albinoleffeja 29. maja 2011, ki jo je Siena v gosteh dobila z 1:0, a tega ni sporočil ustreznim organom.

Siena je tako napredovala v prvo ligo, Conte pa je dobil službo pri torinskem Juventusu, klubu, za katerega je igral 13 let. Leta 2012 je italijanska nogometna zveza Conteja zaradi teh obtožb suspendirala za deset mesecev, pozneje pa so mu kazen po pritožbi znižali na štiri mesece.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.