Šport > Nogomet
27 ogledov

''Conte ni naredil nič narobe''

slaven bilić EPA
Trener West Hama Slaven Bilić je stopil v bran Antoniu Conteju, ki ga je José Mourinho obtožil nespoštljivega in poničujočega odnosa do njega in njegove ekipe.

Portugalski strateg na klopi Manchester Uniteda ni prenesel, da se je trener Chelseaja Antonio Conte močno razveselil četrtega zadetka na Stamford Bridgu in kljub odločeni tekmi spodbujal domače navijače, naj preglasijo gostujoče podpornike rdeči vragov.

''To se počne pri 1:0, ne pa 4:0. Ponižujoče,'' je trenerju Chelseaja očital Mourinho, Conte pa je na tiskovni konferenci zatrdil, da s svojim vedenjem ni bil nespoštljiv do Manchester Uniteda. Njegovemu mnenju se je pridružil nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić.

''Vem, kaj si je José mislil o tem, vendar ne verjamem, da je bil Contejev namen ponižati United. Želel je, da bi navijači nagradili ekipo za zmago in prikazano na igrišču. Kar se mene tiče, ni želel ponižati Uniteda. Nekateri trenerji radi sedijo in gledajo tekmo, drugi se vedejo, kot da igrajo. Ostati moraš zvest samemu sebi. Conte med tekmo ni naredil nič narobe. Tipični Conte. Agresiven, a v dobrem smislu,'' je povedal Bilić, ki se bo v sredo s Chelseajem pomeril v osmini finala angleškega pokala.

''Vsi vemo, kakšen je Mou''

Trenerju v bran je stopil tudi napadalec Chelseaja Pedro, ki meni, da reakcija Mourinha ni bila na mestu. ''Mourinheva reakcija je bila izven konteksta. Conte ni nikogar poniževal. Spodbujal je navijače, saj smo odigrali dobro tekmo. Ne vem, če je Mourinho to videl kot provokacijo, a to ni bil trenerjev namen. Conte se je navijačem želel zahvaliti za podporo. Vsi vemo, kakšen je Mou. Potrdim lahko, da je odličen trener. Morda ga je poraz prizadel,'' je povedal španski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.