Šport > Nogomet
7 ogledov

Conte pred Realom: "Sodnik? Zaupamo Uefi."

Ronaldo Juventus Real Madrid Liga prvakov EPA
Juventusov trener Antonio Conte pred torkovo tekmo Lige prvakov proti madridskemu Realu ni želel polemizirati o izbiri sodnika Howarda Webba.

Sodniške odločitve so v večji meri pokvarile prvi obračun starih evropskih rivalov Real Madrida in Juventusa na Santiagu Bernabéuu, morda pa je tudi zato zdaj Evropska nogometna zveza (Uefa) za tekmo v Torinu delegirala Angleža Howarda Webba in njegovo ekipo, ki jo "aktivira" v najbolj kočljivih trenutkih.

Trener Antonio Conte na ponedeljkovi novinarski konferenci ni želel polemizirati o odločitvi Uefe, pred morda odločilno tekmo skupinskega dela (stara dama ima po treh tekmah le dve točki) pa se je raje osredotočil na "uničujoč" napad, ki ga ima madridska ekipa.

Neverjetni, ko je igrišče odprto

"Moramo razmišljati o Real Madridu, ne o sodniku. Zaupamo v Uefo, tisto, kar se je zgodilo na prvi tekmi, je bilo nekaj posebnega. Real lahko računa na izjemen, uničujoč napad, predvsem takrat, ko lahko igra tako, kot si želi. Ima Cristiana Ronalda, (Garetha) Bala, (Karima) Benzemaja, (Ángela) Di María, da ne bi našteval," je pred torkovo tekmo na stadionu Juventusa dejal Conte. 

"Neverjetni so, fantastični, ko imajo odprto igrišče in prostor za napade. Moramo posvetiti posebno pozornost s taktičnega vidika, popraviti napake, ki smo jih storili v Madridu in skušati s posestjo žoge škodovati Madridu. Ampak vemo, da se bomo pomerili z neverjetno močnim napadom."

Zidane in Ancelotti spet pod Alpami

V Torino se za tekmo pod Alpami vračata stara junaka stare dame, nekdanji vezist Zinedine Zidane in trener Carlo Ancelotti, s katerima je Conte šel skozi številne bitke in osvajal trofeje. 

"Po treh zaporednih zmagah v prvenstvu nas čaka zelo lepa tekma, ključnega pomena za nadaljevanje v skupini. Moramo pokazati na igrišču, tako kot smo že v Madridu, da si zaslužimo napredovanje, če pa si ne, bomo čestitali tistim, ki si zaslužijo," je še povedal Conte.

Tévez: "Ne zavidam Cristianu"

Skupaj s trenerjem je na novinarski konferenci na vprašanja odgovarjal tudi napadalec Carlos Tévez, ki je drugo tekmo z Realom označil za "finale". 

"Finale je zato, ker moramo zmagati vse tri tekme, da bi napredovali. Čaka nas težka tekma, ambient bo vroč, ampak ljudje ne igrajo, na igrišču igramo mi," je povedal "El Apache", ki je dobil tudi vprašanje o prvem zvezniku gostujoče ekipe Cristianu Ronaldu:

"Jaz proti Cristianu? Upam, da bo to dobra tekma za Juve, ne zame. On je šampion in moramo ga ustaviti. Ne zavidam mu ničesar. Je fenomen, ampak tudi jaz imam svoje kvalitete." 

Liga prvakov, skupinski del, 4. krog:

Skupina A

Torek ob 20.45:
Real Sociedad – Manchester United
Šahtar Doneck – Bayer Leverkusen

Lestvica: 1. Manchester United 7 točk, 2. Bayer 6, 3. Šahtar 4, 4. Real Sociedad 0.

Skupina B

Ob 20.45:
FC København – Galatasaray
Juventus – Real Madrid

Lestvica: 1. Real Madrid 9 točk, 2. Galatasaray 4, 3. Juventus 2, 4. København 1.

Skupina C

Ob 20.45:
Olympiakos – Benfica
Paris Saint-Germain – Anderlecht

Lestvica: 1. PSG 9 točk, 2. Olympiakos 4, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 0.

Skupina D

Ob 20.45:
Manchester City – CSKA Moskva
Viktoria Plzeň – Bayern München

Lestvica: 1. Bayern 9 točk, 2. Manchester City 6, 3. CSKA 3, 4. Viktoria 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.