Šport > Nogomet
9 ogledov

Brazilci z zmago do prvega mesta

robert firmino EPA
Po zadnjih dveh tekmah skupine C je znanih vseh osem četrtfinalistov južnoameriškega prvenstva Cope Americe.

Z zmago proti Venezueli z 2:1 so Brazilci osvojili prvo mesto in bodo v četrtfinalu igrali proti Paragvaju, medtem ko sta se Peru in Kolumbija razšla neodločeno. Peru bo v četrtfinalu igral proti Boliviji, Kolumbija pa proti Argentini.

Brazilija, ki je v drugem krogu skupine C izgubila proti Kolumbiji, za nameček pa ostala še brez kapetana in svojega najboljšega igralca Neymarja, ki je po zadnjem sodnikovem žvižgu z vso močjo brcnil žogo proti Pablu Armeru in si po prepiru prislužil rdeč karton, v soboto pa še kazen prepovedi igranja na štirih tekmah, je za zanesljivo uvrstitev v četrtfinale proti Venezueli nujno potrebovala zmago.

robert firmino willian | Avtor: EPA EPA
Namesto Neymarja je selektor Dunga v igro poslal Robinha, ki zdaj igra za Santos, kapetanski trak pa si je okoli roke ovil Miranda. Nekdanji igralec Milana je bil med najbolj zaslužnimi za vodstvo Brazilcev, saj je po njegovem kotu najvišje skočil Thiago Silva in premagal venezuelskega vratarja Alaina Barojo.

Tudi v nadaljevanju tekme so imeli več od igre "carioce", ki so si v prvem polčasu priigrali še dve priložnosti. Do odločitve je prišlo po lepi akciji, v kateri so v 52. minuti sodelovali Felipe Luis, Willian, ki je z leve strani podal v sredino, in Roberto Firmino, ki je iz neposredne bližine še drugič zatresel venezuelsko mrežo.

Po vodstvu z 2:0 napadi Brazilije niso bili več tako siloviti, z odličnim strelom s prostega strela pa je Nicolas Fedor v 84. minuti premagal brazilskega vratarja Jeffersona, vendar je bilo premalo časa za preobrat.

"Danes smo igrali zelo kolektivno, kot ekipa in to je tisto, kar nam je prineslo zmago. Žal bomo do konca tekmovanja morali igrati brez Neymarja, zato bomo igrali tudi zanj, a na drugačen način," je po zmagi dejal izkušeni Thiago Silva, strelec prvega gola za brazilsko reprezentanco.

Ker so Brazilci premagali Venezuelce, je to pomenilo, da so se v četrtfinale iz te skupine uvrstili še Perujci in Kolumbijci, ki so se na prvi tekmi tretjega kroga razšli brez zadetkov. Vendar ni šlo za miroljuben remi, kajti obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti, vendar sta mreži ostali nedotaknjeni. Na koncu so drugo mesto v skupini zaradi večjega števila doseženih golov (ob enakem številu točk in enaki gol razliki) osvojili Perujci, ki so se v četrtfinalu izognili Argentini. Z njimi bo igrala Kolumbija, sami pa se bodo pomerili proti Boliviji, četrti par pa bo Čile - Urugvaj.

Prva četrtfinalna tekma med domačini južnoameriškega prvenstva in Urugvajem bo v noči na četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.