Šport > Nogomet
51 ogledov

Domačini stežka do četrtfinala

Clint Dempsey ZDA EPA
S predtekmovanji na južnoameriškem nogometnem prvenstvu so sklenili nogometaši v skupini A. Kolumbiji so se med četrtfinalisti pridružile še ZDA, od tekmovanja se poslavljata Kostarika in Paragvaj.

ZDA so se v Philadelphii pomerile s Paragvajem. Edini in odločilni gol na stadionu Lincoln Field je v 26. minuti dosegel Clint Dempsey. V drugem polčasu so imele ZDA veliko dela, da so ubranile vodstvo, potem ko je bil v 48. minuti izključen DeAndre Yedlin, a gostitelji so tudi s pomočjo domačih navijačev zdržali.

Druga tekma v Houstonu je bila po zmagi ZDA le še revialnega značaja. Kolumbija si je četrtfinale priigrala že po uvodnih zmagah in Kostarika je bila brez možnosti za napredovanje. Kljub temu pa so slednji vendarle dosegli častno zmago s 3:2 (2:1). Za Kostariko sta zadela Johan Venegas (2.) in Celso Borges (58.), Kolumbijec Frank Fabra pa je v 34. minuti z avtogolom poskrbel za tretji gol. Za Kolumbijo je Fabra pred tem zadel v 7. minuti, v 73. je končni izid postavil Marlos Moreno.

Copa America, skupina A (3. kolo):

ZDA - Paragvaj 1:0 (1:0)
Dempsey 26.
RK: Yedkin (ZDA) 48.

Kostarika - Kolumbija 3:2 (2:1)
Venegas 2., Fabra 34./ag, Borges 58.; Fabra 6., Moreno 73.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.