Magazin
57 ogledov

Cordon blue s čemažem

cordon blue Blanka Kefer
Imate radi cordon blue? Dodajte mu okus pomladi in ga popestrite s čemažem.

Sestavine:

  • 4 zrezki
  • 60 g čemaža
  • 4 rezine šunke
  • 4 rezine ementalerja (ali drugega gorskega sira)
  • 4 jedilne žlice svežega sira
  • sol
  • poper (sveže mlet)
  • moka
  • 2 jajci
  • drobtine
  • stopljeno maslo ali rastlinsko olje za cvrtje
  • zobotrebci za fiksiranje

Priprava:

  • Za cordon bleu s čemažem na delovno površino položimo zrezke, jih pokrijemo s folijo in nežno potolčemo. Nato jih solimo in popramo, čemaževe liste pa blanširamo in jim dobro iztisnemo vodo.
  • Zrezke obložimo s šunko, sirom in čemaževimi listi, dodamo pa tudi nekaj svežega sira. Obložene zrezke prepognemo, fiksiramo z zobotrebci, nato pa najprej povaljamo v moki, pomočimo v razžvrkljana jajca in na koncu povaljamo v drobtinah.
  • V ponvi segrejemo večjo količino stopljenega masla ali olja in na njem do zlato rjave barve ocvremo cordon bleu s čemažem.

Nasvet:

Recept za cordon bleu s čemažem lahko spremenite tako, da namesto čemaževih listov uporabite čemaževo pasto, ki jo naredite tako, da čemaževe liste spirirate skupaj z oljem in soljo.

za več jedi s čemažem kliknite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.